Woensdag 1 april

Vandaag was ik op tijd aanwezig voor de daily stand-up met het team, om 9 uur was ik online. Van Rene kregen we een bericht te zien in Teams dat we vandaag de stand-up zullen houden om 10.20 uur. Dit heb ik meteen doorgegeven aan Jesse en Max via onze Whatsappgroep omdat we hier eerder op kijken dan Teams.

In de tussentijd ben ik nog even bezig geweest op m’n building blocks terug op proberen te pakken aangezien die een tijdje stil hebben gelegen. Het building block Concepten heb ik deze week af kunnen ronden en behaald nadat ik een aanvulling heb gemaakt. Als het kan wil ik front-end deze CLE ook afronden, veel dingen die ik deze CLE doe kunnen ook gekoppeld worden aan het interactie-ontwerp en oplever block.
Het laatste block zou denk ik volledig moeten kunnen aangezien we nu de structuur van code begrijpen en hoe deze opgemaakt moet worden met annotaties. Code conventies moet ik me nog wel in verdiepen. Versiebeheer werken we heel goed mee! We hebben een GitLab (private github) aangemaakt waarin we iedere keer commits in maken, pushen en pullen met branches. De overdracht moet goed te doen zijn aangezien er een uitgebreide back-log is met een trello.

Soms loop je tegen wat problemen aan waar je creatief mee om kan gaan. We maken gebruik van een for each loop die checkt of er nieuwe gebruikers zijn om aan de wachtlijst toe te voegen, iedere loop wordt er een specifiek variabel gevuld met een timestamp zodat de wachtrijplaats bepaald kan worden. Maar het probleem is is dat we willen weten wie de eerste user is die mag gaan spelen. Omdat je continu loopt zal de eerste user altijd overschreven worden (behalve als er maar één speler is). Om dit op te lossen hebben we er een array van gemaakt die niet geupdate wordt, hierdoor zal user[0] altijd de eerste user zijn. Nu loop ik tegen de volgende uitdaging aan, hoe gaat die user uit de array gehaald worden als de speeltijd verstreken is? Hiervoor heb ik met Max over gehad, we hebben wel een idee hoe we het willen gaan uitvoeren alleen de manier waarop is nog een uitdaging. We willen een specifiek stuk PHP laten refreshen zonder dat de pagina zelf herladen hoeft te worden. Of dit de beste optie is en hoe we dit willen gaan doen moet ik nog verder uitzoeken en testen. De basis van het registreren staat bijna.

Wat later op de middag hebben we in de groepsapp vernomen dat Jesse het op moment wat lastig heeft met de huidige situatie.

Aan gewerkt vandaag:
– Declareren van variabelen in weather.php vereenvoudigd naar één regel code i.p.v. 6
– Statische PHP timer omgezet naar een dynamische JS countdown
– Functies toegevoegd aan JS file
– Functies toegevoegd aan PHP file
– Versiebeheer/commits bijgehouden
– Aantal user stories afgewerkt

(Happy Jeff Porcaro day)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *