Maandag 30 maart

Rond een uur of half tien zijn we vandaag verder gegaan met het programmeren van de User Stories. Tijdens het werken hebben we continu met z’n drieën in een groepsgesprek gezeten waardoor we snel konden handelen als er vragen waren en dingen waarbij we elkaar kunnen helpen. Dit werkt erg fijn. Waar ik ook veel aan heb gehad is het zelf onderzoek doen, op Stack Overflow, Reddit en YouTube vind je veel info.

Een User Story waar ik vandaag vooral aan gewerkt heb is het verkrijgen van data uit een API. Dit werkt eigenlijk behoorlijk goed en is niet heel lastig. De data komt als een JSON document binnen en wordt omgezet naar een ASSOC array, hier kan ik makkelijk de specifieke data opvragen die ik nodig heb en opslaan in variabelen. Deze variabelen worden vervolgens weer gecheckt door een if-else-statement om te bepalen of kinderen wel/niet moeten kunnen spelen.

Dit wordt doorgegeven naar de .php pagina waarin html staat zodat het op de front-end zichtbaar is. Ook worden er uit de API iconen opgehaald waarmee het weer weergeven kan worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *