Woensdag 8 januari

Vandaag was het vooral veel leren en evalueren. Aan het begin van de dag tot aan de speed course zijn Jesse en ik zoals gebruikelijk in de bank gaan zitten, ook Max was daarbij. We hebben elkaar vragen gesteld en geholpen, naar elkaars code gekeken en tips gegeven. Vervolgens heb ik aanpassingen doorgevoerd in m’n systeem. En de beveiliging heb ik aan gewerkt, het is nu niet meer mogelijk om met al een geregistreerd emailadres nog een account aan te maken.

Hier zat een groot beveiligingsrisico aan verbonden. Wanneer iemand met kwade bedoelingen zich registreert met een email wat al in de database aanwezig is gaat het systeem bij het inloggen zoeken naar dat emailadres met een wachtwoord wat overeenkomt. Maar het controleert niet of het één zelfde account is. Zo kan je dus als je het emailadres van een ander hebt het systeem in hacken. Dit heb ik opgelost door tijdens het registreren een check uit te laten voeren of het emailadres al bekend is. Als dat het geval is krijgt de gebruiker een melding en wordt het veld geleegd.

De speed course van vandaag ging over het maken van tijdsvakken en het checken van reserveringen om zo dubbele afspraken te voorkomen. In het begin volgde ik het allemaal prima maar op een bepaald moment was ik de draad kwijt en kwam ik er niet meer terug in. Ondanks dat heb ik er wel wat van opgestoken en deze kennis kan ik meenemen voor de volgende keer.

Aan het einde van de dag hebben we in groepsverband met Jan de systemen tot op heden aan elkaar gepresenteerd en geëvalueerd. Dit was wel interessant om te doen omdat je op deze manier de voortgang van andere studenten ziet en hoe zij bepaalde dingen hebben opgelost.

Afsluitend hieraan vroeg Jan ons om op papier positieve en negatieve punten te zetten. In groepsverband hebben we onze punten allemaal besproken en ingeleverd zodat het team van de docenten dit mee kan nemen. Wat ik hier fijn aan vind is dat dit echt een gevoel geeft dat we serieus worden genomen en input hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *