Kerstvakantie 2019

Tijdens de Kerstvakantie ben ik veel bezig geweest met het programmeren. Vooral het begrijpen van de communicatie tussen de PHP en MySQLi heb ik veel tijd in gestoken omdat dit niet duidelijk was voor mij. Heel veel heb ik geleerd van online bronnen zoals Pluralsight and Stack Overflow (een online forum op gebied van programmeren).

Volgens mijn planning is het de bedoeling om 6 januari de ‘Could Haves’ op te leveren maar al snel zag ik in dat dit niet realistisch is omdat ik veel langer bezig ben (geweest) met het programmeren van de ‘Must Haves’. Dit vind ik wel jammer aangezien ik het niet helemaal kan gaan afronden zoals ik gewild had. Ook voor mijn klant is dit vervelend om te horen aangezien het systeem niet volledig naar wens zal zijn aan het einde van de CLE 2 periode. Wel had ik aan het begin van deze periode duidelijk gecommuniceerd dat het om een schoolopdracht gaat waarbij ik voor het eerst met PHP en databases ga werken en dat het ook een leerproces is voor mij. Hopelijk kan ik later dit jaar als ik meer ervaring heb alsnog het systeem afwerken naar wens.

Op moment van schrijven zitten ze goed als alle ‘Must Haves’ in het systeem zonder visuele opmaak zoals in het HiFi Wireframe te zien is. Dit vind ik zelf het belangrijkste omdat het systeem dan wel enigszins bruikbaar is maar niet grafisch aantrekkelijk is.

Met Jesse heb ik af en toe ook contact gehad tijdens de vakantie als er wat vragen waren waar ik niet aan uit kwam. Dit is erg fijn omdat er dan ook uitgelegd kan worden waarom iets niet werk of op een andere manier beter is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *