Maandag 6 januari

Nu de vakantie voorbij is zijn we weer aan de slag gegaan met het reguliere programma. Vandaag heb ik veel vooruitgang geboekt met het reserveringssysteem. Dit komt omdat ik de vragen en uitdagingen die ik had heb kunnen navragen bij Jesse en aan het einde van de dag hebben we ook de programmeerles.

Ik liep vast op het automatisch genereren van een verwijderlink in de tabel met reserveringen. Het schijven van de SQL query ging goed maar het uit laten voeren hiervan door middel van een knop/link werkte niet. Nu weet ik dat ik door gebruik te maken van de $_GET techniek een ID in een URL kan meesturen om hem op een andere pagina uit te laten voeren. Maar dit bracht een risico met zich mee, een gebruiker zou nu ieder ander ID handmatig kunnen invoeren in de URL en afspraken van andere gebruikers verwijderen. Dit heb ik weten op te lossen om vooraf een check uit te voeren welke een vergelijking en controleert of het ID van de afspraak daadwerkelijk is aangemaakt door de actieve gebruiker.

Een andere feature welke hierdoor makkelijk te implementeren is, is het voor de admin mogelijk maken om in het systeem afspraken van iedereen in te zien op haar eigen account. Het stuk code wat vergelijkt of het ID overeen komt met de ingelogd gebruiker heb ik aangepast zodat er enkel naar het e-mailadres van de admin alle afspraken gelogd worden.

Nu ben ik bezig om het mogelijk te maken dat afspraken welke tussen 18.00 en 22.00 worden gemaakt eerst een status krijgen zodat de eigenaar ze moet goedkeuren voordat het daadwerkelijk bevestigd wordt. Dit ga ik doen door middel van een ID (0 = geaccepteerd, 1 = in behandeling of 2 = afgewezen) wat meegestuurd gaat worden. Dit ID kan ik dan weer gebruiken om in het adminaccount een tabel te genereren met knoppen om het te accepteren/af te wijzen.

Halverwege de dag hebben Jan, Jesse en besproken hoe het verloop van onze projecten gaat. Wat ik vandaag nog wil gaan doen als ik thuis kom is Marlous informeren over de status van het project en eventueel al log-in gegevens opvragen om het later te implementeren in haar huidige website.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *