Maandag 16 december

Het is maandag, de nieuwe week is begonnen. Na ruim een week in Japan te zijn geweest is het nu belangrijk om het overzicht te krijgen; waar was ik gebleven, waar kan ik aan verder gaan, wat moet er als eerste af en hoe loop ik volgens mijn planning. Dit zijn de vragen waar ik eerst voor mezelf antwoord op heb gegeven zodat ik weet waar ik sta.

Via WhatsApp (1) liet Jesse weten dat hij wat later was omdat zijn bussen vertraging hadden, dit heb vervolgens gemeld bij onze gezamenlijke coach, Jan.

Ik ben erachter gekomen dat ik nog redelijk op schema loop desondanks de extra dag die ik gemist heb. Dit heb ik mede aan mezelf te danken omdat ik vooraf mijn planning hierop gemaakt hebt. Tijdens de dagopening kregen we het (voor mij) goede nieuws te horen dat de deadline van Sprint 2.2 verlegd is naar de maandag direct na de vakantie. Dit geeft mij de mogelijkheid om een aantal dagen in de vakantie te besteden aan het inhalen van de gemiste CLE dagen.

De lessen die ik gemist heb vallen redelijk mee, het enige vak wat me een beetje zorgen baart is programmeren. Maar hier heeft Jesse me goed mee geholpen (2), dat vond ik erg fijn en dat heb ik hem ook laten weten. Vooraf vroeg ik ook of hij hier zelf wel tijd voor heeft in zijn planning zodat hij zelf niet in de problemen zou komen, gelukkig was dit niet het geval. Nu heb ik een kleine basis staan waarmee ik aan de slag kan, in essentie staat er nu een minimaal reserveersysteem (3) welke gekoppeld is aan een MySQL database (4).

Wat de theorie van programmeren betreft loop ik wel wat achter. Gelukkig is er veel van de stof terug te vinden op Pluralsight en ook is er aanstaande woensdag een Speed Course over de theorie van de vorige les(sen). Hier ga ik zeker naartoe omdat ik deze stof nodig heb en dit ook kan benutten om vragen te stellen.

Ook heb ik contact opgenomen met mijn klant/opdrachtgever om de voortgang tussentijds te presenteren zodat zij weet wat er gaande is en dat we op schema lopen. Ik heb het wireframe voor desktop en mobiele apparaten meegestuurd zodat het voor haar visueel is wat mijn visie is. Ook heb ik expliciet om feedback gevraagd om ervoor te zorgen dat ze actief meekijkt.

NOTITIE PROGRAMMEREN TENTAMEN:
– Schrijf pseudocode
Eerst comments plaatsen welke stappen je moet gaan doen (user story)
Dan de code eronder schrijven waarvoor het bedoelt is
– Schrijf een query (alle 4?) get, post, server, files, sessie, cookie
– Altijd ‘session_start()’ bovenaan, geen witregel bovenaan

https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-assoc.php

PSEUDOCODE LOGIN

Is de persoon ingelogd?
 Is er op de submit gedrukt?
   Gegevens invoeren in de database
 Data niet valide
  pagina opnieuw laden
  error bericht
  date terugschrijven in form
Niet op submit gedrukt
  Leeg formulier tonen
Persoon niet ingelogd?
  doorsturen naar de login-pagina
PSEUDOCODE LOGIN

Is het login-formulier verzonden (submit aanwezig)
   Is de username ingevoerd
      Nee? > error: vul username in
   Is het wachtwoord ingevoerd
      Nee? > error: vul password in
   Klik op de inlog-knop (of druk op enter)
      komen het wachtwoord en de username overeen?
      Nee? > Errormelding geven + wachtwoord vergeten optie
Submit niet aanwezig
   loginform tonen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *