Woensdag 20 november

Gisteren heb ik contact gehad met Elise van Beurden per e-mail om een eerste afspraak te maken. Later die dag ben ik naar mijn keuzevak gegaan (Fablab making) waar zij de les gaf.

(stukje debriefing)

Na deze les ben ik naar Elise gegaan om nog even concreet wat inhoudelijke dingen te bespreken. Omdat we niet veel tijd hadden hebben we even kort en bondig besproken hoe we de samenwerking voor ons zien en wat de bedoeling van het systeem zal zijn. Op maandagen heeft ze eigenlijk geen tijd, de woensdagen komen voor haar het beste uit om een afspraak te maken indien nodig. Toevallig is woensdag mijn CLE dag dus dat is perfect op elkaar af te stemmen wat de planning betreft.

Direct gaf Elise aan dat ze al intern overleg heeft gehad over een dergelijk systeem, al snel werd duidelijk dat er niet gezocht wordt naar een systeem waarmee een bezoeker van het lab thuis al een plaats op de lijst kan reserveren. Ze willen de essentie van het huidige systeem behouden waarbij je fysiek in het Stadslab aanwezig moet zijn om op de lijst geplaatst te kunnen worden. Natuurlijk heb ik hier al over nagedacht en ideeën verzonnen waarbij dat mogelijk is maar of het realistisch is moet natuurlijk ook nog naar gekeken worden.

Aan het begin van de dag na de introductie zijn Jesse en ik actief aan de slag gegaan met het maken van de planning. We hebben de spullen bijeen gepakt en besloten om ook samen een planning te gaan maken. Jesse werkt al in de programmeer branche en daar is het gebruikelijk bij groepsprojecten om aan het begin van de dag even te benoemen waar je mee bezig was, waar je verder aan gaat vandaag en waar je eventueel hulp bij nodig hebt. Dit hebben we dan ook gedaan met z’n tweeën.

Ook heb ik de Speed Course over het Being a Boss Block gevolgd. Hier is meer over te lezen in de blogpost daarover.

Samen met Jan ben ik even gaan zitten omdat ik een vraag had over de communicatie tussen mij en Elise. Omdat ik gisteren (mail)contact heb gehad met haar waaruit bleek dat ze deze week vrij vol zit qua planning is het niet mogelijk om op tijd echt een interview te houden. Aan Jan heb ik uitgelegd dat ik wel al een mondeling gesprek heb gevoerd en contact per e-mail gehad heb. Ook mag ik het telefonisch of per e-mail doen maar een echt gesprek is wel beter omdat je dan ook direct non verbale reacties kan zien en daarop kan reageren benadrukte hij.

Toen ik e-mail geschreven had, heb ik deze aan Jesse voorgelegd en besproken met hem wat voor hem wel/niet duidelijk is en wat beter kan. Dit heb ik gedaan omdat ik het zelf allemaal logisch en duidelijk vind wat er staat. Een voorbeeld hiervan is dat ik twee vragen erin had staan welke op elkaar lijken maar niet hetzelfde zijn, vervolgens heb ik deze anders geformuleerd en laten zien, nu is het wel duidelijk.

Ter verificatie heb ik Jan (onze CLE2 coach) opgezocht voordat ik de mail definitief verstuur. Over de mail was hij tevreden maar moedigde aan om alsnog het gesprek aan te gaan. Dit heb ik dan ook in de mail verwerkt, ik heb duidelijk gemaakt dat ik graag een gesprek met Elise wil en de vragen die ik zal gaan stellen heb ik alvast benoemd.

Jesse en ik hebben elkaar ook nog geholpen met het sparren over de informatie die we beide aan onze opdrachtgever kunnen gaan vragen tijdens het interview wat snel zal volgen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *