Maandag 21 oktober

De eerste dag van de vakantie zijn we samengekomen op school om verder te werken aan de robot. Dit was een erg productieve dag waarin we veel hebben gedaan! (Tim is ziek)

Alle servomotoren heb ik gemonteerd en getest met de twee Adafruits. De ene werkt als controller en de andere is een ontvanger welke via infrarood de data voor het aansturen ontvangt. Tijdens het testen deed er zich een probleem voor, één van de vier servo’s draaide precies de andere kant op. Dit is opgelost door die ene afwijkende servo een tegengesteld signaal te geven waardoor de aansturing een afwijking lijkt te hebben, maar in de praktijk werkt het nu wel zoals de bedoeling is. Ook de infraroodzender en ontvanger werken zoals verwacht.

Waar ik tegenaan liep is de bevestiging intern en of er genoeg ruimte voor alle componenten is. Met wat passen en meten heb ik een manier gevonden waardoor het moet gaan passen. Maar dit is het begin van een nieuw probleem, het in- en uitschakelen van de vier batterijhouders. Daar kunnen we niet meer bij als de behuizing dichtgemaakt wordt. De oplossing welke ik hiervoor bedacht heb is het monteren van losse schakelaars aan de achterzijde van de robot zodat iedere batterijhouder onafhankelijk geschakeld kan worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *