Woensdag 11 september

De hele dag stond in het teken van CLE vandaag. Bij aanvang hebben we een briefing gehad met hoe de dag zou gaan verlopen.

Al snel ben ik opzoek gegaan naar een alternatief voor mijn Adafruit board wat een waarschijnlijk gisteren stuk is gegaan door een te zware belasting of een instabiele voeding via de USB-poort.

Gelukkig heb ik via een docent een ander exemplaar kunnen lenen. Omdat ik niet nogmaals dezelfde fout wil maken ben ik gaan troubleshooten. Hoogstwaarschijnlijk komt het door de voeding die niet stabiel is/genoeg kan leveren.

De robot heeft de naam ‘McIntosh’ welke een combinatie is van 3 elementen. Het is versierd door een product van McDonald’s, de software is geschreven op een Macintosh en een eerder concept was om een rijdende HiFi-speaker te maken. En McIntosh is een high-end merk in de HiFi-wereld.

Mijn concept heb ik vandaag nog omgegooid omdat ik wel aan de battle’s mee wilde doen. Een simpele motor met een zelfgemaakt plastic wieltje welke ik extern gevoed heb via een breadboard is midden op het uiteinde van het robotje geplaatst. In de eerste instantie leek het te werken maar het had geen grip, dat moest anders. Met een rubberen wieltje werd dat probleem opgelost. Maar er toonde zich een nieuwe uitdaging. Er was veel weerstand voor de motor waardoor de robot stil bleef staan. Door ook op de achterzijde in het midden een wieltje te plaatsen kwam er eindelijk beweging in.

De deadline kwam steeds dichterbij, snel zijn alle componenten (breadboard, voeding op basis van triple A batterijen, Adafruit Playground en bekabeling) gemonteerd met dubbelzijdige tape. Om het toch nog te kunnen personaliseren heeft een Peer coach bij McDonald’s snel wat decoratie weten te regelen.

Het maken van de code (JS) is gedaan door middel van makecode.adafruit.com. De LEDs staan in een loop van rood naar blauw, groen en wit. Ook speelt er een muziekje af wat een knipoog is naar een eerder concept. Het laten rijden van de robot is niet aangestuurd via de Adafruit omdat hier nog niet voldoende kennis voor aanwezig was.

De code

forever(function () {
    light.setAll(0xff0000)
    pause(200)
    light.setAll(0x00ff00)
    pause(200)
    light.setAll(0x0000ff)
    pause(200)
    light.setAll(0xffffff)
    pause(200)
})
forever(function () {
    music.playMelody("C5 A B G A F G E ", 200)
})
https://youtu.be/EuDikVTY75g
Demo van defecte Adafruit, LEDs werken niet naar behoren en de speaker ook niet
Servomotor aansturen
Demo LEDs in RGBW + Audio op Adafruit
Random battle

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *