Maandag 9 maart

Introductie van René, helaas zijn er een aantal docenten niet aanwezig. Met René, Jesse en Max hebben we besproken wat de bedoeling is met betrekking tot de retrospectives. Het draait meer om het reflecteren en minder om het gewoon noteren van de gebeurtenissen.

Maarten heeft gisteravond laten weten dat hij wegens persoonlijke omstandigheden niet aanwezig zal zijn vandaag en vermoedelijk de komende dagen ook niet. Hier hebben we het ook met onze coach over gehad. Dit contact verliep allemaal heel erg goed en hebben het ook prima op kunnen lossen in de taakverdeling die eraan zit te komen. We willen de taken op gaan delen in vier stukken waarbij het vierde deel weer verdeeld zal worden onder ons drieën. Zodra hij terug is praten we hem bij en kan het overgedragen worden. Zoals bekend hebben we een gedeelde omgeving waarin de status wordt bijgehouden.

Direct daarna zijn we aan de slag gegaan met de daily standup. Het was duidelijk wat we wilden, werken naar Sprint 2 en daarbij tegelijkertijd rekening houdend met Sprint 3 en de building blocks. Op Clever heb ik gekeken naar de eisen van deze sprint en wat we moeten. Opleveren over anderhalve week.

In groepsverband hebben we een cocument opgezet met het concept in stappen beschreven met technische specificaties enzovoort. Tijdens het noteren kwamen we tussendoor met nieuwe ideeën en dingen die we kunnen gaan implementeren in de installatie. Onder aan de pagina is dit te zien.

Waar we vooral lang mee bezig zijn geweest is het opstellen en rangschikken van de User Stories. We hebben een back log aangenaam op basis van het eerder opgestelde document. Alle taken zijn omschreven in user stories. Deze zijn weer gecategoriseerd volgens de methode genaamd MoSCoW om prioriteiten te kunnen stellen. Ook deze zijn weer verdeeld, van een schaal van 1 op 5 waarbij 1 heel simpel is tot 5 erg lastig. Hiermee kunnen we de user stories op een realistische manier verdelen onder elkaar en indelen in sprints.

Ik ben erg tevreden over vandaag, we zijn erg productief geweest en hebben goed samengewerkt. We halen het beste uit elkaar naar boven en iedereen is gemotiveerd wat de sfeer positief beïnvloed.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *