Dinsdag 18 februari

Naar aanleiding van de evaluatie met de groepen van René hebben Max, Jesse en ik besloten om vandaag langs te gaan op locatie. Dit heeft een aantal redenen. Een van de sprintcriteria is dat je in gesprek moet met je doelgroep. Dus wat ik wil gaan doen is contact leggen met omwonenden en voorbijgangers om meer informatie te verzamelen over de locatie en eventueel nieuwe insights te ontdekken waar we iets mee kunnen. Dit hangt gelijk samen met het building block genaamd doelgroep. Nog een reden om een bezoek te brengen is omdat het vandaag een stuk beter weer is en we gaan ook op een ander tijdstip. Dit in de hoop dat we andere interessante dingen zullen zien.

Het weer was vandaag een stuk beter, in tegenstelling tot de eerste keer was er niet veel wind aanwezig, de temperatuur was aangenamer en er was zelfs een beetje zon hier en daar. Dit zagen we ook terug in de activiteit in en rondom het park. Wat we helaas niet precies hebben kunnen achterhalen of het weer hier de oorzaak van is of het latere tijdstip. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur waren we op locatie aanwezig.

Om de stromen mensen letterlijk in kaart te kunnen brengen heb ik een behaviour map gemaakt zoals hieronder te zien is.

Ook heb ik een aantal voorbijgangers aangesproken met de vraag wat zij vinden van onze bevindingen en of ze zich hier in kunnen vinden. Hier zijn geen opnamen van gemaakt omdat het niet echt een volledig interview betreft maar enkele korte vragen.

Circa 5 a 6 personen heb ik in de eerste instantie enkele vragen gesteld zoals:
– Wat vindt u van het park Müllerkade?
– Wat vindt u van de veiligheid voor zowel volwassenen als kinderen?
– Wonen er in deze wijk veel gezinnen met kinderen, zo ja, in welke leeftijdscategorie?
– Zijn er mogelijkheden om buiten te spelen?
– Is het park altijd zo rustig of zijn er ook drukke periodes/piekmomenten?
– Spelen er (regelmatig) kinderen, zo ja, is dit een actief spel of digitaal?
En zoals we bij het hoorcollege geleerd hebben heb ik doorgevraagd met enkel de vraag ‘waarom?’. Dit levert nieuwe inzichten op waar we mee verder kunnen.

Met de antwoorden op deze vragen kunnen we morgen gaan brainstormen en enkele concepten gaan bedenken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *