W10 Maandag 1 november 2021 – W44

Maandag
– Weekly stand-up, algemene projectstatussen doorgenomen
– Daarna kort gesprek m.b.t. hardware Sehll Dubai Expo
– Nieuwe code gepulled, doorkijken wat er gedaan is
– Trello doorgenomen met Michel, ik heb mezelf op een user story ingedeeld
– Michel meegekeken hoe het ging, tips gekregen
– User story (als gebruiker wil ik een image caption kunnen aanpassen zodat ik niet de hele image hoef te vervangen) grotendeels af, maar er zijn nog een aantal dingen die gefixt moeten worden (omdat alles generiek is opgezet moet het zowel voor collection_objects werken met één en meerdere afbeeldingen. En ook voor items in het Video forum)

Dinsdag
– Verder met edit caption functie bij images
– De functie is
– Extra validatie toegevoegd (check of een user ingelogd is) om het systeem veiliger te maken
– Error and success handling toegevoegd zodat de gebruiker weet wanneer een caption wel/niet goed geüpdatet is
– Nieuw aandachtspuntje tegengekomen; wanneer de gebruiker een image caption heeft aangepast wil je dat hij twee pagina’s terug gaat. CI4 heeft uitgebreide return/redirect functies maar meerdere pagina’s terug redirecten zit er niet in. Uitzoeken hoe dit het beste en veiligste kan gebeuren. Tot op heden heb ik een methode gevonden waarbij je direct via JS door je browser history zoekt en op basis daarvan twee pagina’s redirect. Maar, ik weet nog niet of dit netter opgelost kan worden.
– Met Michel door code heen gekeken, besproken hoe en wat, dingen aangepast en gepusht
– Verder met prototype Shell Dubai, functioneel werkt het alleen wat problemen om de basis heen (ruis in de audio, vermoedelijk een aardlus vanuit de voeding van de schermen, ook crasht de front-end wanneer de pagina refresht)
– Instructies gehad over updaten data van Museum De Tiid, omdat Michel komende 1,5 week op vakantie gaat moet ik deze kunnen bijwerken en updaten
– Besproken wat er nog moet gebeuren m.b.t. Anno CMS en front-end


Woensdag
– De 3D prints (behuizingen voor IR-sensoren Shell Dubai expo meubel) hadden wit moeten zijn. Deze zijn zwart
– Geschreven aan deze blog
– Extra documentatie over CI4 doorgenomen, m.b.t. Session Library Flashdata en Times and Dates
– Michel is met mij door de code van Shell Dubai heen gelopen zodat ik ook op de hoogte ben van waar wat gebeurt in de code en hoe ik bepaalde dingen kan aanpassen indien nodig
– Trello bijgewerkt met nieuwe taken, ik kan nu ook een stuk front-end oppakken

Donderdag
– Met Levi besproken waar Michel en ik het over gehad hebben (front-end styling, alle elementen koppelen aan selectors/geen hard coded kleuren)
– User story afgemaakt, het is nu mogelijk om alle images welke gekoppeld zijn een collection object te zien in de overview van het collection object
– Database geüpdate, image column verwijderd uit de collectuin_objects table omdat alle afbeeldingen met bijbehorende caption in een eigen tabel worden opgeslagen.
– Zelfstandig aan het uiteindelijke systeem gewerkt wat naar Dubai gaat. Er zijn twee systemen die identiek moeten zijn aan elkaar en moeten kloppen op basis van de documentatie die Michel heeft geschreven voor Bart. De meest recente versie van de code is gepulld op beiden systemen. Ik heb gefixt dat de server en electronapplicatie nu standaard met Windows starten.
– Nieuwe userstory opgepakt: image validation aanpassen dat hij wel checkt of het een image is, limiten op max filesize van 5 mb en de dimensies van een afbeelding wel doorgeven als warning maar niet blocken, morgen aan verder

Vrijdag
Thuiswerk, literatuuronderzoek

Zondag
Contact gehad met Bart omdat de ledstrips van het Dell Expo prototype niet wilden functioneren. Afgesproken dat ik maandag een half uur eerder aanwezig zou zijn om dit na te kijken.

Dit vind je misschien ook leuk...