Woensdag 16 oktober

CLE
De layout voor het snijden van de behuizing heb ik helemaal afgemaakt en de benodigde onderdelen zijn ook zo goed als bij elkaar verzameld. Vervolgens ben ik naar het Stadslab gegaan om een multiplex plaat van 400 x 700 x 6 mm te regelen maar deze bleken op te zijn. Om toch op het strakke schema te blijven lopen hebben we besloten dat ik naar de Praxis zou gaan om een geschikte plaat te regelen. De medewerkers in het stadslab hebben duidelijk vermeld dat het triplex/multiplex moet zijn omdat spaanplaat en MDF niet goed snijdt door de lijm die erin verwerkt is.

Aangekomen bij de dichtstbijzijnde Praxis bleek het dat ze de platen niet hebben waardoor ik door moest naar de grote Praxis, 20 minuten verderop. Aangekomen bij de bouwmarkt hadden ze alleen populier triplex, dit is erg zacht. Om zeker te weten of dit geschikt is voor de lasersnijder is telefonisch contact opgenomen met het Stadslab, gelukkig bleek dit goed te zijn. De volgende uitdaging was om de plaat op het juiste formaat te krijgen aangezien de plaat bijna drie keer zo groot was. De zagerij was in onderhoud maar gelukkig hebben ze toch nog meegewerkt aan het passend maken.

Op school heb ik mezelf meteen op de wachtlijst gezet voor het lasersnijden. Daarbij hebben we overlegd hoeveel en welke moeren en bouten we allemaal nodig hebben voor de montage en electronica. Deze heb ik ook meteen gehaald.

Omdat ons wapen (het cannon) willen aansturen op een specifiek moment moeten we dit gaan triggeren. Het cannon vraagt 12 V en ±2 A. Dit gaat niet gevoed kunnen worden met de batterijpacks die we nu hebben. Daarom heb ik een 8x AA pack geregeld welke wel het juiste vermogen kan leveren, maar nu lopen we tegen het volgende probleem aan. Hoe gaan we dit elektrisch sturen, dus zonder fysieke schakelaar.

David heeft ons een mosfet aangeboden maar ik twijfelde of deze op zo’n zware belasting is berekend. Na de uitdaging voor te hebben gelegd hebben we het nagekeken en het klopte, de mosfet kan maximaal 8 V en 2,5 A schakelen. Hierdoor komen we uit op een relais aangezien dit veel hogere spanningen aan kan. Nu is het nog even uitzoeken of de digitale uitgang van de Adafruit een geschikte schakelstroom levert voor de relais en dat de relais geen stroompje heeft lopen in ruststand. De Adafruit levert, 3,3 V uit op de digitale poorten, dus er moet een relais komen met een stuurspanning van 3,3 V DC, 120 mA. En een schakelspanning van minimaal 12 V en een schakelvermogen van minimaal ±2 A.

Afbeeldingsresultaat voor relais

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *