Woensdag 2 oktober

Introductie
Uitleg gehad over de deadlines en inlevermomenten (a.s. maandag 11.00 uur). Twee speedcourses (stadslab/programmeren in JS) vandaag om 10.30 uur.

CLE – Woensdag 2 oktober
Omdat ieder voor zich aan het werk is bij CLE ben ik aan de slag gegaan met het maken van de behuizing van mijn prototype voor deze Sprint. Omdat mijn concept in het teken staat van games heb ik ook uitgezocht hoe ik met de lasercutter kan graveren. Dit stelt eigenlijk niet veel voor omdat het gewoon een kwestie is van de kleur van je object aanpassen naar grijstint en de software begrijpt dan dat dat gegraveerd moet worden.

Het ontwerp is helemaal uitgemeten op basis van de componenten die ik wil gebruiken. Hierbij heb ik uitgerekend hoe groot de Adafruit is, de locatie van de LEDs en infrarood ontvanger. Ook de battery pack komt erin met een uitsparing voor de schakelaar.

Mariska en ik hoorden dat Tim krap bij tijd zit en zijn concept niet op tijd weet te realiseren. Om hem hierbij te helpen hebben we een ander idee uit de brainstormsessie gepakt maar onze peercoach had hem hier al bij geholpen.

Wat ik erg leuk vond vandaag is het werken met de laser cutter, in het stadslab werd uitgelegd hoe ik het apparaat moet configureren en instellen. Wat wel lastig was is het bepalen van de grijswaarden als je een afbeelding met contrast wil graveren maar hiervoor hebben ze samples liggen.

Klik op de afbeeldingen om te vergroten

Een test met grijswaarden om afbeeldingen te graveren

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *