Maandag 9 september

De eerst schooldag begon maandag 9 september. Deze dag begon in groepjes van ongeveer vier medestudenten; Tim, Mariska, Mario en ikzelf. Eerst hebben we een algemene introductie gehad waarin we deze WordPress blog online hebben geplaatst middels een FTP-client.

Aansluitend daaraan is het lokaal in drieën gedeeld en is er een Speed Course gegeven over de basics van de Adafruit Circuit Playground Express. Hierin is gedemonstreerd hoe je de microcontroller aansluit op een PC en reset zodat deze klaar voor gebruik is.

Via makecode.adafruit.com kunnen we in een grafische omgeving programmeren door middel van blocks. Hierin hebben we een aantal scriptjes gemaakt, als eerste een simpele loop welke de LEDs laat knipperen. Vervolgens zijn we er wat dieper in gedoken en is gebruik gemaakt van de knoppen en sensoren op de Adafruit. Als laatste werd gedemonstreerd dat een servomotortje 180 graden kon draaien. Dit is allemaal in de praktijk toegepast en dit werkte ook zoals in de les.

Toen ik thuis was wilde ik hieraan verder gaan maar om een of andere reden is de Adafruit defect. Hier kwam ik achter omdat een script wat een servomotor liet roteren voorheen werkte maar toen niet meer. Ook de LEDs vertonen problemen, wanneer wit (#FFFFFF) uitgestuurd wordt is er alleen oranje te zien, de blauwe LEDs zijn zo goed als uit. Direct heb ik contact opgenomen met de winkel om dit probleem op te lossen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *