W7 Maandag 11 oktober 2021 – W41

Maandag
– Met Frans (video/foto) en Gertjan (film director) naar museum de Tiid in Friesland gereden. Hier hebben we gehele dag video en audio-opnames gemaakt. Hierbij heb ik een rol gespeeld op het gebied van audio en voice-over recordings en het uitlichten voor film. Hier zijn we van 8.00 uur tot en met 20.00 uur mee bezig geweest.

Dinsdag
– Feedback van Roeland gekregen m.b.t. Anno CMS. Nieuwe iteratie gemaakt waarbij de zaalinformatie checkmarks hebben achter de iconen met een titel waarover het icoon gaat. En wanneer je op planning klikt is er nu een overzicht te zien met de dagen van de week zodat je deze niet iedere dag opnieuw hoeft in te voeren. De begin- en eindtijden zijn geen vrije invoervelden meer, dit is een dropdown per kwartier geworden. De knoppen om een gebeurtenis naar boven/onder te schuiven is verwijderd omdat de back-end dit zelf gaat bepalen op basis van de begin- en eindtijd. Aan Roeland om de originele vectoren gevraagd van de iconen zodat deze in de hoogste kwaliteit gebruikt kunnen worden.
– Contact gehad met Michel over de voortgang, aangegeven dat ik bezig ben geweest met het wireframe van het Anno CMS. Doorgegeven welke aanpassingen en gaan komen zodat we allemaal up to date zijn. Overleg gehad over de taakverdeling en de manier waarop ik mijn user story ga aanpakken. Ik heb aangegeven dat ik stoei met ajax. Mocht ik er niet aan uitkomen mag het (liever zelfs) zonder ajax

Iteratief werken aan Clickable Prototype Anno CMS
Overzicht totale prototype

Woensdag
– Research naar HTML forms en AJAX, focus op meerdere forms in een array stoppen en doorgeven
– Navraag gedaan of Levi (andere stagiair) toevallig ervaring heeft met HTML forms als array doorgeven
– Ik ben op het goede spoor, almost there πŸ™‚
– Tegen probleem aangelopen, het doorsturen van meerdere HTML fields als een array gaat maar bij de image gaat dit fout. Dat komt vermoedelijk doordat het framework (CI4) de image als een string wilt checken met de functie isValid() en niet als array.
– Statusupdate: vandaag ging best goed, bijna alles af wat ik vandaag wilde doen. (Data wordt nu d.m.v. een loop doorgegeven aan het model i.p.v. door het hard coded te doen.)

Donderdag
– Verder met multiple image upload system.
– Uitgezocht hoe je in JavaScript self executing functions schrijft.
– Gelukt om async het form uit te breiden
– Bug gevonden (1)
– Het is gelukt om het probleem op te lossen! Het systeem kan nu asyncroon divs toevoegen aan het form met een uniek ID. Deze data wordt middels een POST request naar de controller gestuurd. Alle data gaat door een loop heen.

(function() {
  /* */
})()
  
Bug (1)

Vrijdag
– School: Roeland gecontact m.b.t. meelopdag studenten
– School: Onderzoeksvraag aanscherpen, gecommuniceerd naar Rene
– School: Bronnen zoeken die nuttig zijn voor het onderzoeksverslag

Dit vind je misschien ook leuk...