Maandag 14 oktober

CLE
Omdat de wielen stevig bevestigt moeten worden op de as van de servo ben ik opzoek gegaan naar een betaalbare oplossing. Ik heb contact gehad met webshops en me aangemeld op RC fora om informatie te verkrijgen. Deze taak heb ik op me genomen samen met het maken van het ontwerpen van het frame en de behuizing van de robot zelf.

De wielen welke we willen gaan gebruiken heb ik vandaag besteld zodat deze uiterlijk woensdag meegenomen kunnen worden naar school en kunnen testen of alles past en werkt naar behoren.

Tijdens het maken van de behuizing hebben we in overleg gekozen voor een formaat van 250 x 180 x 70 mm. De robot best plat waardoor het zwaartepunt automatisch laag komt te liggen wat weer ten goede komt van de stabiliteit en wegligging. De behuizing maak ik volledig om maat en alle uitsparingen voor de servo’s en andere componenten meet en bereken ik zodat het in een keer gesneden kan worden. Dan is het alleen nog een kwestie van monteren, software erop, testen en finetunen.

Wel liepen we binnen de groep tegen een meningsverschil aan wat de verbinding van de as naar het wiel betreft. Naar mijn mening is het het beste om metalen verloopadapters te bestellen omdat dit een zwaar belast onderdeel van de constructie gaat zijn. Er is afgesproken om het eerst zelf proberen te gaan maken met hout en dat te testen, mocht het niet voldoen kunnen we alsnog naar de ‘originele’ assen.

Speedcourse

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *