W3 Maandag 13 september 2021 – W37

NOTITIES
Afspraak plannen met Michel en Marlous op a.s. donderdag 11:00 uur

Maandag
– Weekly stand-up waarin we de voortgang van afgelopen week hebben besproken. Roeland is terug van verlof. Aangegeven dat ik een gesprek met Marlous wil plannen. Ik heb aan Bart doorgegeven dat m’n onderzoek afgerond is en de spullen besteld zijn. Dit was goed.
– Vergadering met Roeland en Michel met betrekking tot ontwerp CMS waar ik afgelopen week aan gewerkt heb, feedback genoteerd. Grotendeels kleine aanpassingen die aansluiten bij de wens van de eindgebruiker/klant. Aan het einde van dit gesprek gespard over welk back-end systeem we gaan gebruiken. Voor- en nadelen tegenover plain JavaScript en een (MVC) framework afgewogen tegen elkaar. Michel gaat dit verder uitzoeken.
– Samen met Rachel (stagiaire grafisch ontwerp) reclameborden gemonteerd en de bijbehorende posters erin geplaatst.
– Met Rachel en Roeland de game voor de Europese Commissie getest. Hier heb ik een paar foutjes in gevonden, direct doorgegeven aan Jan-Willem zodat hij ze kon fixen.
– Miriam heeft uitgelegd hoe Timewax werkt. (Programma om urenregistratie bij te houden)
– Feedback van het gesprek eerder vandaag verwerkt in CMS Anno.

Weekly stand-up
Feedback game: knoppen vallen achter afbeeldingen + doorrijden i.p.v. doorvaren
Posters die bij de game horen
Aantekeningen vergadering Anno CMS

Dinsdag
– Met Roeland thuiswerken besproken, in overleg met Michel bepalen
– CMS UI ontwerp afgerond, laten zien aan Michel via Slack (hij werkt thuis)
– Terugkoppeling gekregen van Michecl over back-end systeem dat we gaan gebruiken. Op basis van zijn bevindingen gaan we voor CodeIgniter. Als fallback hebben we alsnog de optie om het handmatig te coderen. Ik heb als optie gekregen om aan de front-end te beginnen of om onderzoek te doen naar CodeIgniter.
– Meeting gepland voor morgen, gaat over een interactive, museum Anno
– Installatie gedaan voor CodeIgniter
– CodeIgniter en Apache phpMyAdmin conflictten met elkaar, beiden wilden op poort 8080 draaien. CodeIgniter draait op poort 8080 en Apache op 8888
– Met Michel een beetje gedebugd (Codeigniter, CI)

Overleg met Michel
Debuggen met Michel

Woensdag
– Roeland heeft meegekeken naar het functionele CMS UI ontwerp, feedback op de zaalinformatie gekregen. Direct doorgevoerd
– Doorgevoerde feedback met Samsuel besproken (Roeland was in gesprek). Tips gekregen om de user meer feedback te geven. Dit heb ik doorgevoerd. Resultaat hiervan aan Roeland gepresenteerd. Hij was het eens met mijn gemaakte aanpassingen. (Prototype: https://xd.adobe.com/view/1cffdc3e-e947-411c-a107-a4a02e897c4c-49ac/)
– Verder met CI tutorial, lang vastgelopen op een fout. De fout zat niet in de code maar in Visual Studio Code. Nadat ik een extension een reload gegeven heb was de ‘fout opgelost’.
– Einde van de dag vergadering via Teams met de opdrachtgever en stakeholders, externe webdevelopers. Zij gaan een API schrijven, die data moet door ons systeem heen om vervolgens weergegeven te kunnen worden op de totemschermen in het museum.

Donderdag
– Na verdieping CodeIgniter begonnen aan Trello opstellen met Michel
– Eerste taakverdeling gemaakt
– CodeIgniter is een PHP MVC framework, blijft lastig

CMS Trello

Vrijdag
– Nadat ik samen met Bart tot 9 uur op Station Rotterdam Centraal vastgezeten heb door een storing van de NS hebben we besloten om vrijdag thuis te werken
– Vrijdagochtend ben ik begonnen met noodzakelijke software op m’n Mac te installeren (CI4, Xampp, Sequel Pro etc.)
– Verder met m’n userstory (As a user I want to be able to upload a file because I want visitors to see them). Deze staat ook aan mij gekoppeld in Trello
– Aan het einde van de middag liep ik vast op een databasefout, probleem zelf op weten te lossen

Dit vind je misschien ook leuk...