Bewijs Materiaal : Onderzoeken Block

Uitdagingen:

  • Je hebt relevante bronnen op een correcte wijze verwerkt in tekst en bronnenlijst zodanig dat anderen een goed inzicht krijgen in je onderbouwing.

Ik heb de gebruikte bronnen in mijn essay in de bronnenlijst vermeld, dit heb ik gedaan volgens de richtlijnen van APA.

Voorbeeld:

“Volgens Yudkowsky (2008) zijn er 3 metaforen voor het visualiseren voor de mogelijkheden voor het slimmer nadenken dan menselijke Systeem:

  1. Het zal: patent vragen voor zijn nieuwe ontwikkelingen, baanbrekende onderzoek papers publiceren, geld maken op de anderen markt, politieke partijen lijden.        
  2. Het zal ontwikkelingen voorspellen voor menselijke samenlevingen eeuwen of millennia voor onze tijd zoals: nano technologie of interstellaire ruimtevaart 
  3. Het zal misschien cognitieve architecturen kunnen onderscheiden in detail dat geen menselijk AI zou kunnen vinden of representeren na elk hoeveelheid tijd die gegeven wordt.
  4. Je hebt het onderzoeksdoel zodanig afgebakend dat je een onderzoeksvraag kunt formuleren.”

Volgens de APA richtlijnen vernoem je de auteur in een lopende tekst door achter zijn naam het jaartal tussen haakjes te vermelden.  Ook heb ik in mijn essay de bronnen op de juiste manier vermeld:

Voorbeeld:

“Nick. B. and Eliezer, Y. (2011). THE ETHICS OF ARTIFICIAL INTELLIGENCE.

Nick. B. (N/A) .Ethical Issues in Advanced Artificial Intelligence.

Brian. R. D. (2003). Anthropomorphism and the social robot

Colin A. and Wendell W. and Iva S. (2006). Why Machine Ethics?”

  • Je kan een onderzoeksmethode selecteren en uitwerken zodanig dat je daarmee een antwoord kunt vinden op de onderzoeksvraag.

Toen ik begon met het schrijven van mijn essay begon ik eerst met het zoeken van informatie over mijn onderwerp, nadat ik gelukkig veel informatie gevonden had over mijn onderwerp en eenmaal de literatuur geskimd en daarna analyserend gelezen had, begon ik na te denken over mijn vraag/stelling/dilemma voor mijn essay. Uiteindelijk ben ik op de onderzoeksvraag gekomen: “Wat is het effect van artificiële intelligentie op de maatschappij”.

 

  • Je weet data te verzamelen en weer te geven zodanig dat je conclusies kunt trekken en aanbevelingen kunt doen.

Voor het onderzoek van mijn essay heb ik een deskresearch onderzoek gedaan. Hierbij heb ik voornamelijk informatie verzamelt en deze geanalyseerd. Dit heb ik gevonden op google scholar, waar voornamelijk wetenschappelijke bronnen in de artikelen werden gebruikt. In mijn onderzoek wilde ik weten wat er is gedaan op het gebied van kunstmatige intelligentie en ethiek. Bij mijn deskresearch gebruikte ik het volgende proces:

  1. Formuleer de probleemstelling: Kan AI een muziekartiest worden/Kan AI een bedreiging voor de artiesten en muziekindustrie worden?
  2. Bedenk zoektermen: AI and music. Hierop ben ik gaan zoeken en steeds dieper in het onderwerp gaan graven.
  3. Kies informatiebronnen: Wikipedia en Google Scholar
  4. Zoek informatie: Nu was het een kwestie van de informatie over het onderwerp zoeken
  5. Maak je selectie: De relevante informatie bewaren en de bron achterhalen.
  6. Verwerk de resultaten:Het verwerken heb ik gedaan door alles samen te voegen in de essay incl. conclusie.

 

  • Je kunt zodanig op je eigen onderzoek reflecteren dat de sterke en zwakke punten van het onderzoek en jouw rol daarin duidelijk worden.

Reflectie Essay

Na het schrijven van mijn essay ben ik erachter gekomen wat mijn zwakke punten waren tijdens het schrijven van mijn essay:

Het bepalen van een vraag/stelling/dilemma ging niet makkelijk. Dit kwam omdat er geen wetenschappelijke literatuur te vinden was over mijn onderwerp. Daarom besloot ik maar om een vraag/stelling/dilemma te formuleren die relevant was op de informatie die ik al gevonden had, waardoor ik verder kon gaan met mijn essay in plaats van stil te blijven staan.

Het argumenteren van mijn standpunten was zo goed als ik had verwacht tijdens het schrijven. Voor mijn gevoel was het in het begin wel voldoende maar nadat ik mijn essay achteraf gelezen had kwam ik erachter dat ik dus niet gefocust genoeg was tijdens het schrijven van de essay. Toch bleek het dat ik de bronnen iets meer erbij had moeten pakken om de argumenten beter te onderbouwen. Daar lag mijn zwakte voor het argumenteren. De argumenten op zichzelf waren wel valide.

Het schrijven van een conclusie was voor het eerst het moeilijkste onderdeel van mijn essay. Meestal heb ik voor het schrijven van een essay altijd wel informatie kunnen vinden over mijn onderwerp waar ik als eerste over wou schrijven. Dit was de eerste keer dat er letterlijk niks over mijn onderwerp te vinden was. Daarom moest ik een onderwerp verzinnen met de informatie die aanwezig was waardoor ik per ongeluk een te brede vraagstelling heb geformuleerd. Omdat het zo breed was kon ik geen algemeen antwoord erop geven omdat er te veel mogelijkheden waren waardoor een vaag antwoord gegeven zou worden. Wel wist ik dat ik een vaag antwoord moest vermeiden dus heb ik het op een andere manier aangepakt dat niet de beste manier is maar toch beter is dan een vaag antwoord. Ik had dus besloten om een opsomming te geven op het eind van mijn essay.

Na het schrijven van mijn essay ben ik erachter gekomen wat mijn sterke punten waren tijdens het schrijven van mijn essay:

Het vinden en lezen van bronnen ging mij goed af.  Ik heb nooit problemen gehad met het vinden van informatie en als dat toch niet lukt dan switch ik van onderzoeksvraag al het nodig is. Ik heb mijn kennis kunnen vergroten tijdens het lezen van de bronnen en ik kon inzien dat al mijn gevonden bronnen toepasbaar waren in mijn essay.

Het schrijven van een essay gaat mij altijd goed af zolang ik de bronnen goed ken. Meestal kan ik eerst een mijn hele essay van te voren af maken en daarna de gaten invullen waar dat nodig blijkt te zijn voor grammatica fouten, spelling fouten en informatie gaten.

  • Je gaat zodanig met je onderzoeksomgeving en deelnemers om dat je hiermee respect toont.

Tijdens CLE4 heb ik een onderzoek uitgevoerd met schoolkinderen op een basisschool. Hierbij lieten wij zij een spel spelen en hebben wij ze ook een aantal tekeningen laten maken. Tegen de kinderen praat ik op een nette en rustige toon zodat ze goed begrijpen wat ik zeg. Ook ga ik normaal met het lokaal om zoals dat hoort. De tekeningen die ik heb gemaakt heb ik netjes in een bescherm mapje gestopt zodat het niet gekreukeld raakt. Dit heb ik bewust gedaan omdat het toch een beter beeld geeft dan als ik ze los in mijn tas zou stoppen, hierdoor geef ik het beeld dat ik voorzichtig en respectvol met hun eigendommen om ga.

Bewijs Materiaal

Reflectie

Als ik heel eerlijk moet zijn ben ik niet helemaal tevreden. Ik heb de data binnen gekregen die ik nodig had om mijn eind ontwerp te kunnen realiseren. Alleen omdat ik nooit eerder tests heb moeten uitvoeren met andere mensen waren mijn onderzoeken soms niet goed genoeg voorbereid omdat bij mijn paper prototype de test persoon iets compleet onverwachts deed en ik moest toen tijdens het onderzoek een extra paper prototype maken. Ik heb er wel van geleerd en heb dus voortaan die kleine problemen tussendoor nu helemaal voorzien. Verder zal ik voortaan ook met meer mensen werken want meer proefpersonen geven meer data voor je eind ontwerp.