Sprint 4 Review

Sprint review criteria:
– Heeft student voor zichzelf de lat hoog gelegd de afgelopen weken en heeft student dit zichtbaar gemaakt?

In de eerste weken had ik de lat juist te hoog gelegd. Ik had met mijn opdrachtgever besproken wat hij wou. We kwamen er uiteindelijk op dat ik laravel zou gebruiken voor de php framework en wordpress voor de verificatie en de ticket systeem. Maar door overleg met de leraren bleek het dat ik dat concept niet kon laten realiseren omdat ik dan dus de frameworks all het werk zou laten doen.

Dus nadat er besloten werd dat ik zonder verder zou gaan begon ik maar aan de website. De Must have lat van de website lag wel heel hoog. Daar moesten bijna alle functies al geïmplementeerd worden Hieronder is de lijst met must haves te zien:

Must have:

– Log in Functie

– Log out functie

– Home button

– Other website hyperlinks in an image

Shared functies:

– FAQ button (user & admin)

– Ticket add button

– Ticket edit button

– Ticket delete button

User functies:

– Planning button (user)

Admin functies:

– Board button (admin)

– Users button (admin)

– User add button

– User edit button

– User delete button

Daarna lag de lat wel heel laag, omdat alle functies al af waren. Dus besloot ik om zelf extra opdrachten toe te voegen. Zoals proberen om een grid system te laten werken met mijn al afgemaakte website.

Ook was ik van plan om extra javascript voor de looks toe te voegen bij een pagina waar er fixed content te zien is. Ik ken helemaal niks van javascript om extra looks toe te voegen en dat is wel redelijk pittig.

– Is student in staat gebleken kritisch naar zijn eigen handelen te kijken en verbeterpunten te benoemen die er toe doen? Is de student in staat te reflecteren op eigen ontwikkeling van de building blocks?

Hier is mijn reflectie van mijn hele sprint in de vorm van een poster.


– Heeft student zich als een professional opgesteld (grenzen verleggen, verdieping, verankeren)?

Ik heb mijn best gedaan om de website af te maken. Of het zo professioneel was, nee. Ik ben eenmaal geen professional in het programmeren en bedenken van concepten. Dit merkte ik wanneer ik bepaalde zaken over het hoofd had gezien. Ik heb geprobeerd om een planning te maken, maar die was niet meer relevant omdat er soms taken tussendoor kwamen. Dit is de rede waarom ik mijzelf niet professioneel vind. Wel heb ik geprobeerd om grenzen te verlegen dit is ook gelukt zoals dat ik de basics van css3 helemaal begrijp en van html5 ook. Van php weet nog lang niet alle basics en hetzelfde geldt voor javascript maar voor wat ik moest gebruiken in deze sprint beheers ik wel helemaal.