Writers Block

Omschrijving

Je kunt je teksten opstellen in foutloos Nederlands en/of Engels. Je bent in staat de juiste boodschap over te brengen. Je kunt je schrijven aanpassen aan het medium en het doel/de doelgroep waar je voor schrijft. Je creëert overzicht door relevante informatie te bundelen.

 Uitdagingen

  • Je teksten bevatten geen taal- of typefouten;
  • Je formuleert zodanig dat de boodschap aankomt zoals je deze hebt bedoeld;
  • Je teksten zijn zodanig afgestemd op de doelgroep dat deze zich aangesproken voelt;
  • Je teksten zijn zodanig voorzien van verbandaanduiders, kopjes en witregels dat een duidelijke structuur ontstaat;
  • Je gebruikt in je teksten de juiste structuren en terminologie zodat ze voldoen aan de eisen van het specifieke document.

Onderbouwing

Gedurende mijn tijd op de hogeschool Rotterdam heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen in de competenties van mij studie. Daarbij heb ik ook veel documenten op moeten stellen en daarnaast ook veel blogs bijgehouden.  Dit heeft mij geholpen bij het schrijven van teksten zonder taal- en typfouten.

Door het velen oefenen ben ik in verloop van tijd frequente taalfouten van mijzelf op gaan merken. Ook heb ik opgemerkt hoe ik sommige zinnen voorheen een verkeerde zinsstructuur gaf. Zo ben ik in verloop van tijd steeds kritischer geworden op de manier hoe ik mijn zinnen structureer en spel.

Daarom ben ik op gegeven moment op gaan letten wanneer ik nieuwe ingewikkelde woorden tegen kwam in boeken, artikelen  of in het nieuws. Dan zoek ik op wat het betekent en zo ben ik van tijd tot tijd bezig met het vorderen van mijn taalkennis.

Soms doe ik dit met woorden die ik eigenlijk vaker in het dagelijkse leven gebruik. Dan dacht ik dat ik wist wat daar de betekenis van was. Dan valideer ik of de betekenis die ik in mijn gedachte had klopt met de daadwerkelijke betekenis. Zo zorg ik er ook voor dat ik in de toekomst mijn woorden in de juiste context plaats.

Door de lessen Nederlands van de middelbare school heb ik geleerd hoe signaalwoorden in teksten een verband leggen tussen alinea’s. Daarom maak ik soms gebruik van witregels. Omdat je een verhaal deelt in stukken om zo structuur in je verhaal te verwerken. Dan kan het zo zijn dat ik ervoor kies om er een ander kopje onder te zetten.

Tenslotte hebben we geleerd door het van ontwerpen binnen de hogeschool hoe we een doelgroep selecteren voor ons onderwerp. Als we eenmaal de doelgroep in kaart hebben gebracht wordt het makkelijker om een tekst of boodschap te formuleren die bedoeld is voor de doelgroep.

 

Bewijs Materiaal

 

In het’ Specialize Me’ verslag van de ‘Betrokken Technoloog’ richting, moest het weinig tot geen spelfouten bevatten voor een beoordeling. Daarom heb ik het toegevoegd aan de

Specialize Me Herkansing Eindverslag

 

Voor de ‘Ontwerpende Technoloog’ richting hebben mijn team en ik een product website opgeleverd, met boodschappen bedoeld voor de doelgroep en potentiële gebruiker.

Flight Buddy