One of a Kind Block

Uitdagingen:

  • je (h)erkent je sterke en zwakke punten binnen het opleidingsdomein zodanig dat je deze punten bewust aanpakt in je eigen ontwikkeling;

Voordat ik deze studie begon kon ik al een beetje programmeren dat goed genoeg was om deze studie binnen te kunnen komen. Ik wist toen al wat mijn Zwakker Punten waren.

Zwakke punten:

  • pitchen,
  • plannen,
  • concepten verzinnen
  • programmeren  (omdat ik nog niet voldoende kennis had om te kunnen zeggen dat ik kan programmeren)
  • ontwerptools

In het verloop van het jaar heb ik ervoor gezorgd dat ik mijn zwakke punt programmeren heb verholpen door naast de programmeer lessen nog veel te programmeren in de CLE lessen. Bijvoorbeeld in Periode 3 en 4 heb ik bij beide projecten bijna de hele backend zelf geprogrammeerd. Dit heeft ervoor gezorgd in periode 3 dat ik Puntjes op de i heb behaald en technische dingen programmeren block.

Mijn zwakke punt concepten verzinnen heeft een beetje te maken met het feit dat ik voorheen zeer kritisch was op elk concept waar ik op kon komen. Gelukkig al heel vroeg in het Jaar werd er mij geleerd bij de ontwerpen lessen van periode 1 hoe je concepten verzinnen moet aanpakken. Dus ik heb mijn uiterste best gedaan om die kennis eigen te maken en dat is gelukt waardoor ik het concepten block in de eerste periode heb gehaald. Ook had ik totaal geen kennis van ontwerp tools. Naarmate we verder kwamen in het jaar begon ik steeds meer ontwerp tools te leren waardoor ik de relevante building blocks kon behalen.

Plannen was ook een zwak punt voor mij. Niet zo zeer dat ik geen planning kan maken maar meer dat ik mijzelf eraan houdt. In periode 2 heb ik bewezen dat ik kan plannen door mijn glazenbol block te behalen.

Pitchen is mijn grootste zwakke punt. Voor mij is het makkelijk om te kunnen presenteren als ik bekend ben met het publiek dat naar mijn pitch luistert. Maar omdat ik weer met onbekenden op de CMGT zat was het weer moeilijk voor mij om te kunnen pitchen zonder fouten te maken. Wel kan ik een pitch monoloog verzinnen. Dus in de verloop van het Jaar nam ik een paar kansen om te gaan pitchen waardoor ik steeds meer ervaring opnam waardoor ik uiteindelijk in Periode 4 het Pitch Perfect Building Block kan behalen.

Sterke punten:

  • Programmeren(huidig)
  • Concepten Verzinnen
  • Wiskunde
  • Documenteren
  • Plannen
  • Versie Beheren
  • Onderzoeken

 

  • je hebt minimaal één branchegerelateerd netwerkevent bezocht (meetup, conferentie, e.d.) zodanig dat je aantoonbaar je vakkennis hebt vergroot;

Ik ben naar de campus party geweest op 26 Mei 2016. Daar heb ik met iedereen gesproken die iets showde waar ze aan hadden gewerkt. Ik heb mijn vakkennis vergroot door met bijvoorbeeld Christian Kokott te netwerken. We hadden het over de achter liggende functionaliteit van zijn game die hij showde. Ik heb geleerd hoe de kinect 2.0 werkt in het spel, door het silhouette van de speler momenteel op te slaan. De kinect 2.0 kan de speler dan volgen en onderscheiden van andere objecten en/of andere mensen die ook door de kinect 2.0 gezien kunnen worden. Ook heb ik geleerd dat de kinect 2.0 veel beter is dan de kinect 1.0, de playstation 4 camera en de playstation eye.

Ik heb ook gesproken met Joost Bosschert. Hij heeft  mij geleerd dat er ook een markt is voor VR games in de sport categorie. Hij heeft zijn demo van honkbal aan mij laten ervaren en dit opende mijn ogen voor markt potenties van deze sprot games.

Het bedrijf BeVree was ook aanwezig op de campus party. Zij hebben mij verteld hoe hun product werkt om rehabilitatie mogelijk te maken via Vitrual Reality.

  • je hebt een netwerk van externe contacten zodanig samengesteld dat deze contacten je verder kunnen helpen in je ontwikkeling;

Ik heb op de campus party externe contacten gemaakt die mij iets kunnen leren waaronder : 

Robert Hazewindus hij heeft mij verteld dat hij beginnende ondernemers helpt door ze op te leiden samen met andere ervaren ondernemers die je cursussen geven hoe je moet ondernemen.

Christian Kokott is een student  op de NHTV afdeling IGAD gespecialiseerd voor het maken van games dus bij hem zou ik veel kunnen leren over het bedenken/ontwerpen/coderen van games.

Jirre Verkerk is een student van de Grafische Lyceum. Hij zou mij kunnen leren hoe hij game difficulties moeilijker maakt. Hij heeft mij eenmaal verteld dat zijn normal difficulty ongeveer zo moeilijk is als elke very hard difficulty van zowat elk ander spel dat er nu op de markt uitgebracht is. Hij zou mij dus kunnen leren hoe je de moeilijkste difficulty maakt.

  • je hebt een superheld uit het domein van CMGT gekozen die jou weet te inspireren;

Gusz Eiben is iemand die mij op de campus party wist te inspireren. Tijdens zijn talk op de campus party ging er een wereld voor mij open. Nu ik eenmaal mijn eerste jaar van de CMGT bijna af heb, heb ik niet vaak de mogelijkheid gekregen om mijn kennis van de middelbare school toe te voegen aan projecten van de CLE.  Gusz Eiben daarentegen doet wat ik graag wil in mijn projecten. Hij filosofeert over en creëert code waarbij hij zijn kennis uit andere vakgebieden haalt zoals biologie. In zijn Talk kwamen veel biologische termen voorbij dat mijn brein weer deed exploderen van kennis dat mij weer binnen schoot. Zijn manier van werken is de manier waarop ik zou willen werken. Vandaar heeft hij mij geïnspireerd om ervoor te zorgen dat ik later een baan ga nemen waarbij ik alle verschillende vakken bij elkaar kan brengen om daarmee iets te creëren. Ook heeft hij mij geïnspireerd om mijzelf te verdiepen in artificial intelligence. Ik realiseerde mij eenmaal dat ik een grotere kans heb om projecten tegen te komen in verschillende sectoren als ik iets met AI zou gaan doen. Dus ik heb er nu mijn doel van gemaakt om later aan AI te gaan werken.

  • je hebt je online geprofileerd en gemanifesteerd (online presence) via het delen van applicaties / code snippets / tutorials zodanig dat je als aankomend professional door externe personen als serieus gesprekspartner wordt gezien.

Ik heb een Github account waardoor ik mijn code zou kunnen delen met de wereld.

Ik heb een Research Gate account waar ik bepaalde publicaties van wetenschappers kan delen.