Bewijs Materiaal : Versie Beheer Block

Versiebeheer Block

“Mijn computer is gecrasht en nu ben ik al mijn data kwijt …”

Opmerking

Dit zet je in om op een gestructureerde manier samen te werken en te archiveren. Je past versiebeheer toe, zodanig dat het een heel traject goed heeft gewerkt. Je kent meerdere varianten en kan beargumenteren wanneer welke variant in te zetten.

 

Uitdagingen

  • Je kan door middel van Git or SVN goed samenwerken aan een project, waarbij iedere programmeur zijn eigen inbreng heeft.

 

Bewijs Materiaal

Voor CLE1 Sprint 3 heb ik samen met Annatole gebruik gemaakt van Github voor de website die ik moest maken voor Sprint 3. We hebben hierdoor snel de website af gekregen omdat het ons de moeite spaart om elke keer de nieuwe versie van de code te sturen.

Github en SVN werken hetzelfde alleen hebben ze net andere benoeming van directories waar bestanden af zijn en waar bestanden nog in worden aangepast. Allebij de versiebeheer methodes verwijderen automatisch het oude bestand wanneer de aangepaste versie af is.

Ookal staat dit niet in de uitdaging vind ik dat het bij de block hoort omdat je met google drive en dropbox ook makkelijk versiebeheer toe kan passen alleen werkt het niet op dezelfde manier als github nof SVN natuurlijk.  Mijn meening is  dat ik dit geen versie beheer wil noemen eerder een slechtere versie van google drive waar alles automatisch wordt gedaan en je kan tegelijker tijd zien waar wie bezig is met zijn werk en met Dropbox is het compleet hetzelfde (in mijn opzicht) als met github of SVN.

Voor het geval dat link alles wat ik heb gebruikt voor sprint 3:

Github

Dropbox