Het begin aan het project

Op maandag 28 September 2015 begonnen we eindelijk aan het project we hadden alle benodigdheden om te starten alleen misten we nog de infra rood zender en ontvanger nog alleen was dat geen probleem. Die dag maakten we een taak verdeling. Wij gaven elkaar de gelegenheid om te kunnen kiezen voor welk building block we ons wouden focussen en tegelijkertijd werd dat onze taak verdeling. Lars wou graag met de arduino werken een aangezien we niet zeker waren of we het wel optijd af zouden krijgen kozen we ervoor om ons meest ervaren team genoot te kiezen voor het programmeren van de arduino’s.  Sonny had gekozen voor het programmeren van de website en samen met Stephane zorgden zij voor de design van de website.  Stephane zorgde ook voor de tekst van de website. Ik nam toen het initiatief om het ontwerpen  van ons product te visualiseren en uit te werken. Dit kwam omdat geen van mijn team genoten een idee had over het monteren van de componenten dus nam ik die taak en vooral omdat ik heel graag de 3d printer uit wou proberen in het stadslab ook wou ik de laser snijder uitproberen maar de 3d printer leek mij het beste voor de taak.

Als ik reflecteer hoelang ik erover heb gedaan om die dag het ontwerp te maken zal ik zeggen dat het veels te lang duurde. Maar ik was nog een noob met het maken van het ontwerp op de laptop. Ik had geen kennis hoe dan ook van welk programma ik moest gebruiken laat staan hoe ik met het programma om moest gaan. Door veel op te zoeken kwam ik uit op het programma Blender en na 3 uur wist ik compleet hoe ik Blender moest gebruiken. Verder was het wel super moeilijk om met Blender over weg te kunnen gaan als je geen muis bij je hebt en alleen een trackpad kan gebruiken, het maakt je zeker minder snel. Ook nam ik die dag een bezoek aan het stadslab om erachter te komen hoe de 3d printer daadwerkelijk zou gaan printen als ik het ontwerp af had en welk bestand type ik nodig had om het te laten werken. Ten slotte moest het ontwerp perfect op maat zijn anders zou het nooit werken. dit zorgde voor veel heen en weer geloop naar het stadslab zodat ik de afmetingen perfect in het ontwerp kon verwerken.

Verder had Lars de bodem vochtigheid sensor laten werken met de LCD scherm dus dat was goed. IMG_7163IMG_7164Stephane had zijn tekst al klaar die dag dus werkte de daarna met sonny aan het ontwerpen van de website. Sonny was nog bezig met het ontwerpen van de website.