3D PRINTEN EN LASER SNIJDEN

Op woensdag 30 September 2015 was ik nog niet helemaal klaar met mijn ontwerp. Ik moest het ontwerp nog afmaken en het bleek dus dat mijn ontwerp niet op de goede eenheid stond. Ik wist niet dat het automatisch op pixels zou staan dus dat moest ik veranderen en daarna bleek het dat mijn afmetingen dan ook veranderden dus moest dat ook weer opnieuw. Ook duurde het even om de juiste hoek te vinden voor opzet stukje anders zou het niet passen. Toen ik eenmaal klaar was ging ik naar het stadslab om mn ontwerp te printen.Screen Shot 2015-10-07 at 11.39.55 PM Voordat ik ging printen liet ik mijn ontwerp eerst zien aan de Labmanager en moest toen mijn ontwerp in 2 delen opsplitsen zodat het goed door de 3D printer geprint kan worden.Screen Shot 2015-10-07 at 11.43.46 PM

Dus ik begon met het printen van de cilinder die op de gieter zou gaan. Dit ging goed alleen het printen van het blok waar de arduino en de LCD scherm op gaan wou niet goed printen. Dit kwam doordat de 3D printer niet mijn ontwerp precies op de millimeter kan uitvoeren dus moest ik voor een andere oplossing verzinnen. Inmiddels was het al tijd en moest het uitgesteld worden tot volgende week maandag.

Op maandag 5 Oktober 2015 begon ik weer aan het ontwerpen van een bestand op de site TinkerCAD. Hier maakte ik mijn ontwerp voor het blok dat aan mijn cilinder ring gelijmd zou moeten worden. IMG_7196Dus na een paar minuten was ik klaar met het ontwerp en was het tijd om naar het stadslab te gaan om te laser snijden. Ik kreeg toen instructies hoe ik goed met de laser snijder om moet gaan en dat was veel meer dan voor de 3D printer die eigenlijk alles voor je doet. Dus nadat ik mijn onderdelen had was het tijd om alle stukjes aan elkaar te plakken. Dit kostte mij zowat de hele dag als ik ervoor wou zorgen dat alle stukjes perfect op hun plek zitten en dat alles goed blijft plakken.IMG_7278IMG_7282IMG_7283 Verder probeerde ik Lars te helpen met het begrijpen van IR zender en receiver en daarna was de dag al over. Verder hadden Stephane en Sonny de website afgekregen dus zijn we al bijna klaar met het project.