Reflectie van Sprint 3

1         Als je dit onderdeel nog een keer zou mogen doen, hoe zou je er dan meer uit kunnen halen?

Als ik dit onderdeel opnieuw zou mogen doen had ik er eerst voor gezorgd dat mijn eerste smart object wendbaar zou kunnen zijn voor verandering en samenwerking met andere smart objecten. Dus om kort te omvatten ons eerste concept zou dan moeten veranderen ookal was het opzich een goeie smart object. Dan zou ik gekozen hebben voor misschien een betere partner die ook wendbaarder was voor een heel ander concept.

Mogelijk kon het brainstormen van concepten wel wat beter. Ookal pasten we elke methode van brainstormen toe was het misschien niet genoeg om een echt creatief functioneel object te maken. Dus dan zouden we meer manieren moeten gebruiken om te brainstormen.

2         Wat zou je aan je eigen handelen binnen het team kunnen verbeteren?

Wat ik zou verbeteren aan mijzelf is met de aanname dat ik dezelfde taak zou nemen (ik zorgde back-end en een front-end programmeren van de website.) had ik meer mijn steentje bijgedragen aan het designen van de website. Annatole en ik waren samen bezig met het bepalen van content op de website en waar. Alleen was ik niet mijn meening aan het geven waarom ik dat niet goed vondt vooral om creativiteit niet te onderdrukken. Dus voordat je het realiseert bouw je een website waar jij zelf eigenlijk pas laat van realiseert van:”De website layout is niet mooi en de uitstraling van de website is lelijk”. Ik heb dit natuurlijk niet gezegd tegen Annatole want ik ken hem nog niet zo goed. Maar voortaan zal ik eerder aangeven wat ik zelf zou willen verbeter aan de website en waarom zonder de creativiteit te onderdrukken.

Ook zal ik meer kennis moeten bezitten voor het maken van een website. Dit is ook de rede waarom ik mijn taak koos. Ik wist van mijzelf dat ik html en css niet meer zo goed onder de knie heb dus het was wel een goeie stoom cursus voor mij. Alleen ben ik erachter gekomen dat ik veel van Javascript en Jquery moet weten om echt een mooie website te kunnen maken. Wel hadden Annatole en ik plannen om met Javascript en Jquery anchor links te laten werken en een Roadmap alleen dit was ons te veel en konden we het niet af maken en is de site niet af gemaakt hoe wij het wouden. Dus ik zal daar zeker aan moeten werken het komende kwartaal.

3         Je krijgt 10 punten die je over je groepsleden zou mogen verdelen. Hoe zou die verdeling er dan uitzien?

Onze taak verdeling was wel in orde dus daar was geen probleem. Alleen kwam het door onze onderdelen dat niet iedereen even veel te doen hadden. Wel leverde dit voor een goeie samenwerking aangezien we de taakverdilng zo konden in plannen dat iedereen even snel klaar zou zijn. Vandaar geef ik iedereen 1 punt. Lars geef ik een extra puntje omdat hij extra werk had omdat hij ervoor koos om zelf onze promo video te editten en die promo video is gewoon echt goed gedaan. Sander en bas moeten 1 extra punt delen omdat zij nieuwe onderdelen gekocht hadden voor het project. Dus Lars heeft 2 punten, Bas en Sander hebben beide 1.5 punten. De rest heeft 1 punt.