Bewijs Materiaal: Versie Beheer Block

“Mijn computer is gecrasht en nu ben ik al mijn data kwijt …”

Omschrijving:

Dit zet je in om op een gestructureerde manier samen te werken en te archiveren. Je past versiebeheer toe, zodanig dat het een heel traject goed heeft gewerkt. Je kent meerdere varianten en kan beargumenteren wanneer welke variant in te zetten.

Uitdagingen:

  • Je kan door middel van Git or SVN goed samenwerken aan een project, waarbij iedere programmeur zijn eigen inbreng heeft.

 

Bewijs Materiaal:

Ik heb dit block behaalt omdat ik samen met mijn team heb gewerkt aan het proect tijdens cle waarbij iedereen een beidrage heeft geleverd aan de git repository.

Hieronder is de link naar de repository.

https://github.com/RandomDesigner/Markthal

Omdat mijn terminal niet normaal zonder sudo met github wou werken maakte ik gebruik van sudo.  Dit kwam omdat we problemen hadden met de permissions van de repository dat te maken had met mijn account. Volgens Mathijs zijn view (hij was de repository creator) had hij mij permissions gegeven en dat heb ik ook kunnen zien op zijn scherm maar dat was niet het geval op andere apparaten/accounts. Dus om onnodige werk te voorkomen besloot Mathijs dat ik sudo zal ging gebruiken.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende commands:

  • sudo git add .
  • sudo git clone (url)
  • sudo git commit -m “(hier vul je de waarde van de comment in)”
  • sudo git push
  • sudo git pull
  • sudo git checkout (naam)

Ook werd er uitgelegd hoe ik van branch kon verwisselen door middel van een: sudo git checkout “banch-name”.

Alle command line commands moesten op mijn mac uitgevoerd worden met een sudo omdat er een probleem is met de permissions van onze repository, ook al is mijn account toegevoegd aan de permissions van de  repository blijft mijn terminal fouten geven aan de permissions. Verder werkt alles zoals het hoort.

Hieronder is een screenshot van de command line commands die zijn uitgevoerd.

Screen Shot 2016-03-18 at 2.24.21 PMScreen Shot 2016-03-18 at 2.23.49 PM