Ontwerpmethodes

Divergeren

In deze sprint hebben wij breed gekeken naar de mogelijkheden wat betreft materiaal en hardware keuze. Eerder gemaakte keuzes bleken niet haalbaar of niet voldoende te zijn, en dwongen ons een stap terug te nemen en verder te kijken. Een voorbeeld hiervan is de keuze voor de Raspberry Pi i.p.v. de Arduino, vanwege de beeldverwerkingscapaciteit.

Convergeren

Nadat we een nieuw blokje in onze hardware-ketting hadden toegevoegd, zoomden we hier dieper op in en bekeken we de gevolgen hiervan op andere onderdelen of processen. Zo zorgde de nieuwe keuze voor de Raspberry Pi er voor dat wij gebruik konden maken van de Raspberry NoIR camera i.p.v. een traditionele camera zonder IR-filter.

Transformeren

Aan de hand van feedback van de opdrachtgever en gebruikers hebben wij user stories aangepast en toegevoegd, waardoor er een scherper beeld ontstaat van het eindresultaat en waardoor belangrijke invalshoeken ook worden meegenomen in de ontwikkeling.

Een voorbeeld hiervan is het effect van het monochrome beeld op de bestuurder en eventuele culturele verschillen hierin. Maar ook de vraag of er nog diepte waarneembaar is op het twee-dimensionale scherm.

Door deze scherpe vragen passen wij continue ons concept aan.

You must be logged in to post a comment.