Oplevering sprint 6

Wat hebben we gedaan?

  • Nieuwe interface gemaakt, die beter aansluit bij ons ontwerp.
  • Verder gewerkt aan de interactie. De interface is nu bestuurbaar vanaf het stuur, en beweegt ook mee met het stuur.
  • De auto is nu bestuurbaar met het stuur en de pedalen.
  • Informatie over de snelheid wordt op het scherm getoond.
  • De auto heeft nu een case, waar alle elektronica in zit. Dit wordt nog verder afgewerkt.
  • Sterke infraroodlampen zijn nu functioneel

 

Hier horen de user stories “Als gebruiker wil ik handsfree kunnen omgaan met het systeem, zodat ik mijn handen aan het stuur kan houden.” & “Als gebruiker wil ik realtime informatie over mijn auto op mijn scherm zien, zodat ik mijn ogen niet van de weg hoef te halen.” bij.

De nieuwe interface

De interface draagt nu veel meer uit dat het hier gaat om een futuristische auto en dat het om een toekomstplan gaat. Ook geeft de interface nu veel meer visuele feedback aan de gebruiker, zodat alle informatie uit de interface gehaald kan worden, terwijl handen op het  stuur en ogen op de weg blijven.

Waar liepen we tegenaan?

De infraroodlampen hadden een verborgen ‘easter-egg’, waardoor we er een tijdje de mist mee ingingen. Gelukkig hebben we dat nu opgelost, en kunnen we ook in het donker weer rondrijden. De lampen hadden een ingebouwde lichtsensor, dus al onze testpogingen bij daglicht vielen vanzelf in het water…

Ook was de aansluiting van de nachtcamera versleten, door na wat nu blijkt verkeerd te zijn aangesloten. De connector waar de zogenaamde ‘flat cable’ ingaat, kan je blijkbaar openklappen en de kabel erin leggen. Wij hebben deze enkele keren gewoon erin ‘gestoken’, wat zijn weerslag heeft gehad op de contactpuntjes. Dat is gelukkig gerepareerd, dus we hoeven geen extra materialen te gebruiken.

Waar gaan we aan werken?

We willen ons nu richten op de finishing touches. We gaan de auto van buiten helemaal afwerken, en voorzien van de Grutto look ‘n feel. We gaan de interactie perfectioneren, zodat alles gereed is voor de demonstratie in januari.

You must be logged in to post a comment.