Struggle van de week: infrarood lamp

De struggle van deze weken was de infrarood lamp.

Wij hebben, nadat we zelf een lamp hadden gebouwd, twee sterkere lampen gekocht   en laten bezorgen uit China.

Dit zijn ledboards die op een bewakingscamera geschroefd kunnen worden. Het aansluiten was dus ook even uitzoeken, omdat wij ze gingen gebruiken voor iets waar ze eigenlijk niet voor bedoeld waren.

Na veel batterijen te hebben versleten, kregen we bij het StadsLab te horen dat deze lampen (2x 40 leds) toch wel wat meer stroom nodig hebben dan dat onze batterijen kunnen leveren, en dus zaten we dinsdagmiddag in het StadsLab achter de generator, om maar uit te vogelen wanneer onze lampen aansprongen.

Waar we achter kwamen, is dat er een couponnetje op het board was geplaatst, wat nogal gevoelig was. We wisten echter nog niet waarvoor. We merkten alleen dat wanneer we dit component een beetje heen en weer duwde, de lamp aansprong… Een losse soldering? Een scheve condensator? Wel raar dat beiden lampen hetzelfde ‘probleem’ hadden… Hé?

Terwijl Jeremy en ik druk zaten te pielen met hoge voltages en levensgevaarlijke amperes, sloeg Carlo zijn toevlucht in Google en vond zowaar iets over lichtsensors… “Is het geen lichtsensor dan?”…. Wauw, ja inderdaad, die fabrikant had zelf al bedacht dat deze lampen alleen in het donker worden gebruikt, dus gaan ze pas aan in het donker…Thanks for sharing!

You must be logged in to post a comment.