Expert Meeting Defensie

tech-talent-video

Op de foto hierboven ben ik te zien op de Defensie Tech Talent after-movie. Hier ben ik in gesprek met officieren van de verschillende krijgsmachtonderdelen over de techniek en technische functies binnen Defensie.

Zo ben ik te weten gekomen dat de Defensie Materieel Organisatie (DMO) bezig is met het ontwikkelen van een nieuw verkenningssysteem voor onderzeeboten, dat qua techniek raakvlak heeft met ons concept. Voorheen kon een onderzeeĆ«r met een periscoop naar boven kijken, met als gevolg dat zij hierdoor zichtbaar zijn aan het oppervlak. Met een nieuw systeem maken zij met o.a. infrarood camera’s (net als wij) een omgevingsscan, die vervolgens altijd inzichtelijk is. Zo hoeft de scanner maar kort naar boven i.p.v. altijd.

Maar ook voertuigen oriĆ«nteren zich d.m.v. infra-rood en nachtcamera’s, waardoor ruimte voor ramen kan worden afgesloten met pantser. Dit is voor ons de bevestiging dat de gebruikte technologie geschikt is voor de toepassing die wij voor ogen hebben, omdat het in echte situaties wordt toegepast waarin de functionaliteit bepalend is voor leven of dood. Als Defensie vertrouwen heeft in de techniek, dat weten wij dat wij de juiste kant op kijken.

You must be logged in to post a comment.