Buildingblocks – One of a kind

Ken je kwaliteiten

Je (h)erkent je sterke en zwakke punten binnen het opleidingsdomein zodanig dat je deze punten bewust aanpakt in je eigen ontwikkeling.

Ik denk dat een van mijn sterke punten binnen het opleidingsdomein is dat ik creatief kan denken en niet in problemen maar in oplossingen denk. Hiermee bedoel ik dat ik als er zich een probleem voordoet niet denk aan het probleem opzich en alle andere problemen die daarbij komen kijken, maar aan een (creative)oplossing waardoor het probleem word verholpen of word verkleint. Ik merk dat ik geleerd heb om in stressvolle situaties, denk aan het in korte tijd afmaken van een project/korte tijd voor een toets, rustig te blijven en te bedenken hoe ik de tijd die ik heb wel succesvol ga gebruiken om er het beste uit te halen. Met creatief denken bedoel ik dat ik out of the box kan denken en oplossingen kan verzinnen of creëren door dingen zo aan te passen dat het precies past. Dit kan over tijd of afspraken gaan maar ook heel praktisch in een product. Ik probeer deze kwaliteiten goed in te zetten tijdens mijn opleiding en mijn baan die daarna volgt. Ik probeer dit nog te verbeteren omdat ik weet dat het altijd een stuk beter kan.

Mijn zwakke punten heb ik natuurlijk ook. Ik denk dat een van mijn zwakke punten is dat ik slecht ben in plannen. Ik vind het lastig om dingen zo te plannen dat ik niet alles op het laatste moment hoeft te doen. De rede dat ik hier problemen mee hebt komt denk ik omdat ik alles graag voor me uit blijf schuiven. Ik probeer dit nu te verbeteren door standaard te werken met een agenda op mijn telefoon waarop ik alles (school, werk, rijles, training, dingen doen met vrienden, feestjes ect.) in zet. Hierdoor weet ik altijd een groot aantal weken van te weten hoe mijn week er uit gaat zien en probeer hier op in te spelen door dingen eerder te doen. Nog steeds vind ik dit lastig maar ik merk dat het wel al een stuk beter gaat dan vorig jaar op de middelbare school. Ik wil hier nog wel veel meer op trainen omdat ik weet dat dit tijdens mijn uiteindelijke werk erg belangrijk gaat worden omdat de kans groot is dat je in dit vakgebied als ZZP’er of in een eigen bedrijf ga werken.

Verder vind ik het ook lastig om lang achter elkaar gefocust te blijven tijdens het werk, vooral tijdens het leren of verslagen schrijven. Tijdens projecten (praktijk of online) heb ik hier veel minder last van en werk ik soms lang achter elkaar gefocust zonder het door te hebben. Ik wil mezelf hierin verbeteren door mezelf te belonen als het me wel lukt gefocust te zijn. Dit kan door een lekker broodje in de kantine te kopen of iets dergelijks. Hierdoor wil ik mezelf trainen om steeds langer achter elkaar gefocust te kunnen werken. Ook vind ik het de laatste tijd heel fijn om tijdens het leren of schrijven leuke muziek op te hebben staan wat mijn werk bevorderd. Bij sommige mensen lijdt het juist af maar ik merk dat het bij mij wel goed werkt. Terwijl ik dit aan het schrijven ben doe ik het ook zo 😉.

Event

Je hebt minimaal één branchegerelateerd netwerkevent bezocht (meetup, conferentie, e.d.) zodanig dat je aantoonbaar je vakkennis hebt vergroot.

Ik ben tijdens afgelopen sprint met een aantal klasgenoten als bezoeker naar DreamHack gegaan. Hier waren veel nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied te bekijken en uit te proberen. Dit vond ik echt super leuk en ik heb er ook nog dingen geleerd! Wat we tijdens dit bezoek onder andere gedaan hebben is VR-shooter gespeeld, waarbij we allen een VR bril en responsive geweer in ons hand hadden, en wanneer we gingen lopen we d.m.v. sensoren in de game ook daadwerkelijk liepen. Ik had dit voorafgaand aan DreamHack nog nooit gedaan, en deze ervaring heeft me dus een veel beter beeld gekregen van VR-shooters, maar ook VR-games in het algemeen. Ik weet nu dat het werkt met sensoren die jouw afstand vanaf het begint punt kunnen meten en hierdoor jouw positie in de game kunnen bepalen.

Verder heb ik ook gesproken met werknemers van het bedrijf Total Mayhem Games, die op het evenement hun nieuwste game We Were Here Together lieten zien en spelen. Nadat ik de game samen met een vriend gespeeld had hebben we het over de game gehad en hoe dit project gestart is tijdens hun minor over het ontwikkelen van een game tijdens hun opleiding CMGT. We zijn natuurlijk niet volledig ingegaan over hoe de game is gemaakt wat hier is overduidelijk veel tijd in gestoken door hen. Wel hebben we hun start doorgenomen en hoe ze de online verbinding gerealiseerd hebben.

Netwerk

Je hebt een netwerk van externe contacten zodanig samengesteld dat deze contacten je verder kunnen helpen in je ontwikkeling.

Ik heb gedurende de afgelopen 2 jaar een redelijk netwerk van externe contacten samengesteld. Dit heb ik gedaan door gebruik te maken van LinkedIn, waar ik nu een aantal connecties opgebouwd heb door mensen die ik heb gesproken tijdens meetings voor mijn werk of stage toe te voegen. Aangezien mijn werk met retail te maken heeft en niet met iets CMGT gerelateerd heb ik een goed extern netwerk met gevarieerde connecties. Ik kan van dit netwerk gebruik maken omdat ze mij al kennen en er dus veel personen in zitten met verschillende functies van elkaar. Ook heb ik een aantal connecties binnen het CMGT vakgebied. Daaronder vallen mijn leraar Informatica van de afgelopen 2 jaar. Ik heb nog steeds goed contact met hem en kan hem daarom vragen om hulp wanneer dat nodig is. Verder heb ik ook contact met een student Software Engineer aan de Breda University of Applied Science, die zeer veel verstand heeft van programmeren, en die ook bereid is mij te helpen waar nodig. Ook heb ik contact met een heel aantal 2de jaars van de studie CMGT (Myrthe, Yorick, Dave, Tim, Annelies), waar ik ook vaak buiten de lessen contact mee heb en om hulp kan vragen. Ik weet niet of dit als externe contacten geldt maar ik kan ze wel erg goed gebruiken om me beter te ontwikkelen omdat ze natuurlijk ervaringsdeskundigen zijn.

Mijn Linkedin Profiel

Rolmodel

Je hebt een superheld uit het domein van CMGT gekozen die jou weet te inspireren. Je kan goed onderbouwen hoe dit rolmodel jou inspireert.

Online presence

Je hebt je online geprofileerd en gemanifesteerd (online presence) via het delen van applicaties / code snippets / tutorials. Je draagt actief bij aan de online tech-community en bent hierdoor zichtbaar als aankomend professional voor externen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *