Leeswijzer: 3. Pitch Perfect block

Pitch Perfect Block

Uitdagingen:

  • Je kent een aantal goede speeches of pitches, zodanig dat je ze kunt
    benoemen en kunt verwoorden waarom deze speeches jou aanspreken en waarom je ze goed vindt.

De eerste pitch die heel veel indruk op mij heeft gemaakt was de presentatie van de eerste iPhone. Deze heb ik toen ik 13 gezien. Het meeste inspirerende aan de presentatie vond ik dat Steve de tijd nam om een gigantisch spanningslevel en enthousiasme op te bouwen.

Steve Jobs 1st iPhone announcement

 

De tweede pitch, of beter serie van pitches, vind ik voornamelijk inspirerend omdat Kirk Sorensen alles kan onderbouwen met feiten. Hij kan zo alles ook aan elkaar plakken om kritiek naar een andere hoek te schuiven.

Docu

 

 

  • Je hebt je dusdanig voorbereid op je pitch, dat je speeches hebt bekeken van mensen uit het vakgebied en bronnen hebt bestudeerd over de pitch als marketinginstrument, zodat je weet wat de bestanddelen en eisen zijn voor een goede pitch.

Tips Pitch

 

  • Je hebt je zodanig verdiept in de wensen en behoeftes van je klant dat je deze onderdelen op een duidelijke manier laat terugkomen in de inhoud en vorm van je pitch.
  • Je kent je eigen non-verbale en verbale kwaliteiten zodanig dat je met behulp van ondersteunende middelen zelf een pitch kunt geven met een goede structuur en voldoende visuals.

CLE 2: Pitch 1

CLE 2: Pitch 2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *