Reflectie periode 3

CLE periode was een nieuwe ervaring waarbij ik voor mezelf de grenzen van mijn comfort zone hebt opgezocht. Zo heb ik niet alleen voor het eerst op kritisch niveau meerde interviews afgenomen bij mensen uit de doelgroep. Maar heb ik ook deze interviews ge-ittereerd en verbeterd, om terug te gaan naar de doelgroep en meer informatie te achterhalen. Ook heb ik kennis gemaakt met de complexe javascript structuur van Node.js.

Maar er waren ook obstakels op de weg, zoals een teamgenoot die er onaangekondigd mee stopten en een gebiedscommissie die niets meer van zich heeft laten horen.

Echter wisten we, het team, goed op elkaar in te spelen en deze problemen te tackelen. We hebben Trello weten in te zetten waar nodig en we hebben kritisch gekeken hoe we het meeste uit het project konden halen zonder ‘s avonds wakker te liggen.

De feedback van klasgenoten heeft mij bijgedragen dat ik in de toekomst vaker terug moet naar de doelgroep om te sparren met het prototype, des ondanks al is het prototype verre van af.

Wat betreft de presentatie, het prototype brokkelde tijdens de eindmarkt een beetje uit elkaar, hier hadden we eerder over na moeten denken. Wel las ik dat veel mensen de presentatie van het project netjes en goed vonden, positieve feedback voelt altijd prettig. Maar toch hadden we meer interviews met eindresultaten moeten presenteren, dit ontbrak ter ondersteuning van ons verhaal. De details over ons (concept) eindproduct hadden we ook schriftelijk moeten presenteren, zo konden de onrust bij mensen weg nemen over bijvoorbeeld geluid overlast…

Al met al was het een inspirerende periode waarbij ik mezelf heb uitgedaagd om te kijken dan de horizon en niet terug te deinzen door tegenvallers. Ik kijk er naar uit om de feedback mee te nemen in mijn persoonlijke iteratie voor volgende periode.

 

Onze stand bij de eindmarkt

12923167_1106471729397915_5369958122831724041_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *