Het Circuit Testen

Ons eerste prototype setup!
IMG_20150914_160525Dit is een setup waarbij de motor gaat draaien als er een commando vanaf de computer naar de Arduino wordt verstuurd. Het blauwe apparaatje is een relais dat zorgt voor twee verschillende stroomkringen. De reden dat we deze gebruiken is doordat het DC motortje een 9V bron nodig heeft, echter kan er geen 9V vanaf of door het Arduino printplaatje. Het grijze blokje naast het DC motortje (links) is een zelfgemaakt gewichtje om de kracht van het motortje te testen.

Dus als er een commando vanaf de computer wordt verstuurd stuurt de Arduino een stroompje naar het relais waardoor deze stand van het relais wordt omgezet. Hierdoor ontstaat er een stroomkring tussen het DC motortje en de 9V batterij.

 

 

 

Dit is de complete setup

IMG_20150914_162457In deze setup is het commando vervangen door de Tilt sensor. We hebben gebruik gemaakt van twee breadboards om het nu overzichtelijk te houden voor ons.

Dus wat er nu gebeurd is dat de Tilt sensor een stroomkring rondmaakt zodra er een trilling plaats vind. De Arduino meet dit signaal en stuurt vanaf een andere pin een signaal naar het relais. Het relais maakt wederom de stroomkring tussen de DC motor en de 9V batterij.
 

 

 

 

 

 
In deze video zie je de complete setup werkend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *