Proactief

Je bent na afloop van Retrospectives actief aan de slag gegaan met de feedback en hebt aantoonbaar gemaakt dat er op basis hiervan persoonlijke ontwikkeling heeft plaatsgevonden.

Ik ben in de vakantie langs mijn opdrachtgever geweest en hij was erg tevreden met wat ik tot nu toe heb. Als feedback gaf die dat ik nog misschien een aparte pagina (tabelpagina) kon aanmaken waarin hij de afspraken wat overzichtelijker kon zien, want nu ging je van het inlogsysteem gelijk door naar de database zelf, en op eerste gezicht kan dit er ingewikkeld uitzien voor iemand die niet zo bekend is daarmee. Dit heb ik dan ook gedaan (zie foto) en wil nog in sprint 3 ervoor zorgen dat de admin in die pagina nog de gemaakte afspraken eventueel kan wijzigen of verwijderen. Verder kan de admin ook uitloggen en kan je alleen op de tabelpagina komen door eerst in te loggen met de juiste gebruikersnaam en wachtwoord (anders krijg je een foutmelding en moet je opnieuw inloggen). Ik heb gemerkt dat ik steeds beter om kan gaan met PHP, ik had in het begin (sprint 1) best wat moeite met programmeren. Ik had van mezelf dan ook niet echt verwacht dat ik zoveel pagina’s zou kunnen maken die helemaal werken en er nog best goed uitzien. Oefening baart dan ook echt kunst heb ik gemerkt.

Communicatie

Je hebt je beoogde- en daadwerkelijke ontwikkeling, ook op basis van Retrospectives, leesbaar gedocumenteerd op je blog en daarmee de lezer overtuigd dat er voldoende persoonlijke ontwikkeling heeft plaatsgevonden.

Ik heb na afloop van elke CLE-les geblogd en hierin genoemd wat ik die dag heb gedaan en eventueel nog wat ik wil doen die week en de week daarna. Ik heb daarnaast veel samengewerkt met mijn projectpartner Merve, we hebben elkaar veel geholpen met het inlogsysteem. Daarnaast heb ik samen met Inci nog aan de tabelpagina gewerkt, zodat je daar de gemaakte afspraken in terug kon zien. Ik heb vooral ook (in vergelijking met CLE 1) veel meer om hulp gevraagd aan docenten en peercoaches. Vooral om het programmeergedeelte, als ik hier niet uitkwam met klasgenoten, dan vroeg ik vaak wat aan Bob of Antwan en hierdoor kon ik ook snel weer verder en zag ik ook wat ik fout had gedaan. Als voorbeeld had ik vandaag een probleem met mijn afspraak maken pagina, want ik wilde dat wanneer er een bepaalde datum met tijd al door iemand anders geselecteerd was, hier een foutmelding van kwam als iemand anders deze weer wilde selecteren. Toen ik deze code had gemaakt, werkte heel mijn website niet meer en phpstorm gaf ook geen foutmelding aan. Samen met Bob kwam ik erachter dat ik ergens een haakje verkeerd had staan en dat phpstorm de fout zelf niet begreep en deze dus ook niet aangaf. Wel altijd vervelend dat een klein foutje gelijk je hele website eruit haalt, maar het is gelukkig gefixt.

Professionaliteit

Op welke wijze verloopt het contact tussen jou en de opdrachtgever? Hoe kritisch ben je op eigen handelen en sta je open voor feedback van anderen (opdrachtgever, peer-teamgenoten, docenten, web-expert?)

Het contact tussen mij en mijn opdrachtgever loopt beter dan in sprint 1. Hierin gaf ik aan dat mijn opdrachtgever soms vaag was over wat die wilde en wanneer ik kon langskomen. Zoals hiervoor al aangegeven ben ik in de vakantie langsgegaan en deze afspraak maken verliep dan ook soepel. Tijdens de afspraak was mijn opdrachtgever tevreden met wat ik toen had, en had dus ook weinig feedback hierop (alleen wat in proactief is genoemd over de aparte pagina). Ik heb dan ook geluisterd naar deze feedback en ben hiermee aan de slag gegaan. Naar mijn mening is het goed gelukt om die aparte pagina aan te maken en ik denk dat mijn opdrachtgever hier dan ook tevreden mee zal zijn. Ik ben van plan om nog 1 of 2x langs te gaan voor de deadline van 22 januari.

Categorieën: CLE 2Sprint 2

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow View Follow Follow