Sprint 1.3: Super robot

09-10-2019

Een nieuwe dag en een nieuwe sprint. Vandaag kregen we een nieuwe opdracht. we moeten met ze vieren een vechtrobot maken waarin alle sensoren zitten die we eerder hebben gebruikt. Ik heb voor deze dag een brainstormsessie voorbereid. Hierbij hield ik rekening met de sensoren die we moeten gebruiken. Hieronder zijn foto’s te zien van deze brainstormsessie.

Na de brainstorm hebben we de taken verdeeld. Ik heb de taak gekregen om de casing te maken van de robot.

14-10-2019

Vandaag is een kort dagje. Ik heb besloten om de tijd die ik heb te besteden aan het maken van een schets van de casing. Ik heb hierbij afmetingen genomen van de sensoren die we moeten gebruiken. Vervolgens heb ik geprobeerd om de casing op een schaal van 1:1 te maken. Hieronder is het resultaat van de schets te zien.

 

16-10-2019

Na de schets getekend te hebben op papier was het tijd om deze verder uit te werken op de computer zodat ik hem later kon laten lasersnijden. Ik koos voor het programma Fusion 360. Nadat ik het ontwerp gemaakt had, kreeg ik problemen met het overzetten van de bestanden naar Illustrator. Dit is essentieel aangezien de lasersnijders werken op dit programma. Ik heb naar aanleiding hiervan een ontwerp uitgekozen via de site https://www.festi.info/boxes.py . Hier kan je kant en klare dozen downloaden. Dit heb ik dan ook gedaan en vervolgens geprobeerd om te gaan lasersnijden.
Aangezien het erg druk was in het stadslab was het niet mogelijk om deze dag nog mijn ontwerp uit te snijden.

Ik ben de volgende week, in de vakantie, nogmaals langs geweest om te lasersnijden, maar jammer genoeg was de wachtrij zo lang dat ik die dag niet meer kon lasersnijden.

28-10-2019

Vandaag wilde ik er hoe dan ook voor zorgen dat ik mijn ontwerp dan eindelijk kon uitsnijden. Ik ben in de ochtend meteen naar het stadslab gegaan om een plekje te reserveren op de wachtrij. Na twee uur was ik dan eindelijk aan de beurt. Het was al een behoorlijke tijd geleden dat ik met de lasersnijders heb gewerkt dus vroeg ik om hulp aan een van de Stuarts. Deze hielp me dan ook en een poosje later had ik dan eindelijk mijn ontwerpen uitgesneden.
Ik heb deze deels in elkaar gezet zodat we sneller de robot af hebben. Ik heb vervolgens ook wapens 3d geprint voor de robot waarmee hij zou kunnen slaan.

30-10-2019

De dag van de oplevering. Ik was jammer genoeg een half uur later op school. Ik had hele erge buikpijn waardoor het wat langer duurde voor ik er was. Toen ik aankwam op school zag ik dat mijn groepje al enthousiast bezig was met de robot in elkaar zetten. Ik hielp ze hier bij. Ik heb de motortjes van de wielen en de wapens vast gemaakt met een lijmpistool. Vervolgens heb ik samen met een teamgenoot de kabels geordend zodat het er een stuk netter eruit zag van binnen. Toen dit gedaan was, waren we zo goed als klaar.
Ik ging samen met mijn team naar beneden om even weg te zijn van alle drukte en heb ze vervolgens op een chocomel getrakteerd. Onze robot kwam in de finale terecht, we hebben helaas niet gewonnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *