Sprint 1.2: Museum-Upgrade

16-09-2019

De start van een nieuwe sprint. Ik ben nog steeds samen met hetzelfde team als sprint 1, maar met een anderen opdracht. Aan het begin van de dag kregen wij een presentatie over de nieuwe opdracht.
Ik moest samen met mijn team zoeken naar problemen die voorkomen in een van de volgende locaties:
– Museum
– Zorginstelling
– Winkel

Wij moesten een van de bovenste locaties uitkiezen en daar vervolgens mee aan de slag gaan. Na een Speedcourse bij te wonen over winkels, kwamen we erachter dat we toch liever een probleem willen oplossen voor een museum. Ik hebben naar aanleiding van deze keuze meteen een mail gestuurd naar de Maritiem museum, met de vraag of wij een keer langs mogen komen om een interview te houden met medewerkers.
Hierna hebben we onze Buidlingblokken ingeplant op een poster. Hierop staat wie welke Buildingblock gaat doen en hoever deze is.
Ik ben van plan om deze periode de volgende Buildingblokken af te ronden:
– Iron man
– Content
– Front end

Na deze planning hebben we een google drive aangemaakt waardoor we gemakkelijk documenten met elkaar kunnen delen.

18-09-2019

Na aanleiding van de mail die ik heb gestuurd naar het Maritiem museum, heb ik een mailtje terug gekregen waarin staat dat ze liever geen studenten willen laten langskomen om vragen te stellen aan medewerkers of bezoekers.
Als alternatief hebben we bedacht om een museum uit te zoeken die gratis te bezoeken is voor studenten. Vervolgens hebben de rest van mijn groepje een interview voorbereid. Toen dit gedaan was zijn we naar het Duane en Belasting museum gegaan. Toen we daar aan kwamen konden wij zonder moeite naar binnen. We zijn even gaan rondlopen om te kijken waar wij tegen aan lopen als bezoekers. Vervolgens zijn we terug naar de balie gegaan en heb ik gevraagd of ik een medewerker een aantal vragen mag stellen. De receptioniste heeft contact opgenomen met Medewerker van publiekszaken en hoofd communicatie. Ze had gelukkig de tijd om ons te woord te staan.
Na een korte interview vertelde ze dat er eigenlijk geen klachten zijn. Ze stelde toen voor om een rondje te maken door het museum. Toen we dit deden kwam ze erachter dat een groot deel van een bepaalde verdieping behoorlijk saai is in vergelijking met de rest van het museum. Later keken we in de recensie boek die het museum bij de uitgang had en er stond vaak in dat mensen het saai vonden.
Toen we terug kwamen op school zijn we tot de conclusie gekomen om de ‘saaie’ verdieping minder saai te maken door te zorgen voor meer interactie. Er waren 4 dingen die we willen aanpakken. Er is nog geen takenverdeling gemaakt.
Hieronder zijn nog wat foto’s te zien van het bezoek aan de museum.

 

23-09-2019

Vandaag heb ik een speedcourse van iron man bijgewoond. Hier werd uitgelegd welke sensoren gebruikt kunnen worden. Er werd mij aangeraden om via de website https://www.floris.cc/shop/en/ sensoren te bestellen als ik ze nodig heb. Deze worden dan de volgende dag bezorgd.
Na deze speedcourse heb ik met mijn team de taken verdeeld. Ik heb de opdracht gekregen om een soort lift te maken voor de “saaie” vitrine die hier boven in de vorige blogpost te zien is. De bedoeling is om de verschillende onderdelen naar beneden te laten komen zodra er iemand voor staat.
Hieronder is een foto van mijn ontwerp hierover te zien. Ik ga gebruik maken van een step motor en katrollen.

30-09-2019

Ik heb aan het begin van vandaag een lijstje gemaakt met dingen die ik af wil hebben. Het was een halve project dag dus ik kon niet erg veel doen. In mijn lijstje stond dat ik de ultrasonic sensor en de motor aan wil sluiten en met elkaar wil verbinden. De ultrasonic sensor heb ik vrij snel werkend weten te krijgen. Vervolgens heb ik de motor aangesloten en de bijbehorende code geschreven. De motor werkte ook goed. Op het moment dat ik de motor aan de ultrasonic sensor aan sloot, draaide de motor met heel veel moeite rond. Ik ging er vanuit dat het lag aan de kabels die misschien verkeerd aangesloten waren, maar het bleek dat mijn arduino niet genoeg stroom gaf aan het motortje en ultrasonic sensor waardoor ze niet optimaal werken.

Na beide componenten aangesloten te hebben besloot ik me bezig te houden met het maken van een one pager van mijn product. Ik ben niet verder gekomen dan het opzetten van de site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *