Retrospective

Zoals in de eerdere blogs te zien is, heb ik verteld dat we een takenverdeling hebben gemaakt binnen de groep. Deze bestond uit een team dat zich bezig hield met de webapplicatie (incl. api) en een team dat zich bezig hield met de hardware en software van de arduino. Ik hoorde bij het tweede. We hadden deze indeling gemaakt omdat ik al redelijk wat ervaring heb met websites maken. Hierdoor wilde ik nieuwe dingen leren door mij bezig te houden met de arduino en de bijbehorende harware en software.

Ik heb in deze sprint mijn creativiteit geuit door verschillende problemen effectief en snel op te lossen. Voorbeelden hiervan zijn, het bevestigen van de knopjes en lampjes aan de maquette. Wij hadden hier in eerste instantie niet over nagedacht. Door middel van onder andere mijn creativiteit zijn we er op gekomen om gaten de boren en de knopjes en lampjes te bevestigen met een lijmpistool. De knopjes waren nu op dezelfde hoogte als het de bovenkant van de maquette. Hierdoor staken ze niet uit en waren ze vrij lastig om in te drukken, daarnaast leken de knoppen ook niet op pianotoetsen. Deze twee problemen heb ik opgelost met het idee dat we voor elke knop een tegeltje maken van hout met een uitsteksel aan de onderkant zodat de knop wordt ingedrukt zodra er op de toets gedrukt wordt.

Ik ben van mening dat ik mijn team goed heb geholpen op gebied van creativiteit en effectiviteit.

Het bloggen ging deze sprint naar mijn idee een stuk beter dan de vorige sprint. Ik heb beter bijgehouden wat ik heb gedaan en dit in de blog ondersteund met de bijbehorende foto’s. Daarnaast hebben we onze voortgang bijgehouden via Trello. Zo konden we overzichtelijk zien wie met wat bezig was en wat al af is.

Zoals in eerdere posts beschreven, hebben we nog steeds veel contact gehad via Discord. We hebben besloten om deze sprint, ivm met overzichtelijkheid, een apart kanaal aan te maken voor documenten. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld word documenten of powerpoints. Hierdoor is het uitwisselen van informatie een stuk gemakkelijker.

Hieronder is het eindresultaat te zien van deze CLE:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *