Sprint 2

11-03-2019

Vandaag was de eerste dag dat we echt gingen beginnen aan de nieuwe sprint en daarbij ook aan onze maquette. We hadden aller eerst ons team opgesplitst, zodat er makkelijk taken verdeeld konden worden. Ik focuste me samen met een teamgenoot op het fysieke deel van de maquette. Dit houdt in dat wij ervoor moeten zorgen dat de maquette goed ontworpen wordt waardoor hij vervolgens moeiteloos in elkaar gezet kan worden.
Het andere team focuste zich meer op het concept dat wij als team bedacht hebben. Zij houden zich bezig met de software die nodig is om ons concept werkend te krijgen en de daarbij benodigde hardware.
Wij hebben de groepen zo ingedeeld waardoor we elkaar optimaal kunnen helpen.

Na de takenverdeling zijn we meteen begonnen. Ik startte Fusion 360 op (Een 3D-modeling programma). Dit programma gebruik ik, zodat ik gemakkelijk kan zien of het ontwerp klopt en hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Daarnaast zijn de onderdelen die ik erin maak gemakkelijk te exporteren naar Illustrator, waardoor ik het meteen kan laten lasersnijden. Wij hebben hierom ook gekozen om onze maquette van hout te maken. Dit is vrij stevig en gemakkelijk vorm te geven met behulp van de lasersnijder.
Hieronder is het ontwerp te zien die ik deze dag heb gemaakt.

De balk links aan de achterkant staat voor de buurthuis die ook aanwezig is. Omdat dit verder niet van toepassing is op ons concept hebben we besloten die niet uit te laten snijden. Hierdoor besparen we geld en hout.

Zoals je misschien ziet, staat de maquette op een verhoging. Wij hebben hier bewust voor gekozen zodat de arduino gemakkelijk aangesloten kan worden en kabels weggewerkt kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de maquette er netter en professioneler eruit ziet. Ons plan is om vervolgens nep gras en bomen op de maquette te plaatsen zodat er een duidelijk verschil is tussen de paden en het gras.

20-03-2019

Afgelopen vrijdag hebben we na de lessen afgesproken zodat we de maquette in elkaar kunnen zetten. We hebben de volledige maquette uitgesneden met de lasersnijder en vervolgens in elkaar gezet. Andere twee teamgenoten hebben vervolgens nep gras en kleine boompjes gehaald bij een dichtstbijzijnde maquette winkel. Deze waren vrij prijzig maar wel van goede kwaliteit. Na het in elkaar zetten van de maquette hebben we het opgeborgen in het lokaal.

Vandaag hebben we de laatste puntjes op de i gezet. We zijn naar de Action gegaan om daar verf te halen en kleine shotglazen die dienen als bloempotten. De bloempotten bleken achteraf te groot te zijn, dus hebben we ervoor gekozen om na de oplever dag, de bloempotten te vervangen voor zelfgemaakte potten van papier.
Hieronder is de uitkomst te zien van onze maquette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *