Retrospective

Deze sprint begon vrij goed. We hadden meteen kennis met elkaar gemaakt en vervolgens contactgegevens uitgewisseld. Daarna hebben we meteen een groepsgesprek aangemaakt via het communicatieplatform genaamd Discord. Via dit platform kan je gemakkelijk in contact komen met de rest van de groep. Dit kan door naar elkaar te bellen of simpelweg een berichtje te sturen.

We hebben meteen twee soorten kanalen aangemaakt. De een voor mededelingen en de andere voor foto’s of eventuele documenten die gedeeld moeten worden. Hierdoor zijn de foto’s en documenten overzichtelijk te vinden en apart van de gesprekken waardoor je ze gemakkelijker kunt opzoeken.

Vervolgens ging de communicatie verder erg goed. Als we huiswerk aan elkaar gegeven hadden, checkten we af en toe even hoe het ging en stuurden we dan van te voren een reminder om te kijken of het af was en of diegene nog eventuele hulp nodig heeft. Door de constante communicatie hebben we alles op tijd af kunnen hebben, en waren we er zeker van dat we op één lijn zaten.

Aan creativiteit was ook geen tekort. Op het moment dat we aan het observeren waren in het park, kwamen we al met de vele ideeën. Ze waren niet allemaal even uitgedacht en reëel, maar we waren er wel mee bezig. Een paar dagen erna deden we een creatieve brainstorm.

Dit houd in dat je met ze allen gaat brainstormen en in stappen ideeën gaat bedenken. Deze combineer je later en rangschik je vervolgens op haalbaarheid en impact. Hier is het idee van de piano met licht uit gekomen. Vervolgens hebben we afgesproken om het te gaan schetsen. Iedereen laat zijn eigen beeld van het idee zien en later discussiëren we hierover. Vervolgens komt hier een compleet concept uit die we verder uit kunnen werken.

Vanaf het begin was ik van plan om mijn Being a boss block te halen. Hiervoor moest ik een samenwerkingscontract opstellen. En om het block goed te kunnen halen besloot ik, met instemming van de rest van het team, de leiding te nemen van de groep. Ik zorg er hierbij voor dat de rest van het team regelmatig een reminder krijgt waardoor ze ook buiten de projectdagen denken aan het project. Daarnaast ben ik ook degene die ervoor zorgt dat het samenwerkingscontract, dat door iedereen is getekend opgevolgd wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *