Sprint 1

11-02-2019

Vandaag is de dag dat we een nieuwe opdracht krijgen. We kregen aan het begin van de dag een kleine inleiding over het nieuwe project. Vervolgens moesten we een partner kiezen en willekeurig een locatie kiezen. Hiermee zouden we gekoppeld worden met een ander koppel die dezelfde locatie heeft gekozen. Onze locatie was het Millinxpark. Dit licht in de Tarwewijk, ongeveer een kwartier lopen van metrostation Zuidplein. Toen het duidelijk was wat onze locatie was en wij kennis hadden gemaakt met de rest van het team, hebben we besloten om meteen naar de locatie te gaan om het gebied te leren kennen en te observeren.

Toen we daar aankwamen zagen de huizen rond het park en het park zelf er verzorgd uit. Er buiten merkte je dat je niet in de meest veilige omgeving was. Na latere deskresearch bleek dat dit de gevaarlijkste wijk van Rotterdam is. Tijdens het verkennen van het gebied viel ons op dat er bijna niemand op straat of in het park was. Het enige wat we waargenomen hebben was een man die het park gebruikte om sneller aan de overkant te komen. We stonden daar ongeveer een uur.

Vervolgens hebben we afgesproken om de komende woensdag een behavior map te maken op de desbetreffende locatie. Hierna zijn we naar huis gegaan en ervoor gezorgd dat we gemakkelijk contact met elkaar kunnen opnemen via een platform genaamd Discord.

13-02-2019

We hadden om 13:00 uur afgesproken op de locatie. De reden waarom we deze tijd hebben gekozen is omdat de aanliggende BSO en basisschool dan klaar is. Hierdoor hoopten we zo veel mogelijk informatie op te doen zodat we precies wisten wat wel en niet gebruikt werd.

Tot onze verbazing was het vrij rustig. Dit maakte het erg makkelijk om een behavior map te maken maar we konden hierdoor minder informatie verzamelen. Wij hebben de behavior map eerst uitgetekend op papier en vervolgens heb ik later gestructureerd na gemaakt op de computer. Hieronder is te zien hoe hij eruit gekomen is.

Na het maken van de behavior map zijn we opzoek gegaan naar mensen die we konden interviewen. We dachten eerst aan de politie aangezien die een belangrijke rol speelt in deze wijk. We hebben de wijkagent gecontacteerd maar zonder succes. Hij nam geen contact meer met ons op en moesten dus iets anders verzinnen. We besloten om de aanliggende buurthuis te bezoeken.

Toen we binnenkwamen werden we warm ontvangen en raakten meteen aan de praat met drie dames die daar werken. We hebben ze geïnterviewd en er kwam waardevolle informatie uit die we verder in het project kunnen gebruiken. Na de interview gingen we weer naar huis .

18-02-2019

Vandaag moesten we presenteren wat we hadden onderzocht en welke conclusies we daaruit hebben gehaald. Ik heb de dag ervoor de powerpoint presentatie gemaakt die we hebben gebruikt. Vervolgens was mijn taak om de intro en outro te doen van de presentatie en eventuele vragen te beantwoorden. De presentatie verliep soepel en we kregen positieve reacties. Hieronder is de powerpoint te zien die ik heb gemaakt.

Na de presentatie besloten we om de taken te verdelen. Ik zou het samenwerkingscontract op stellen samen met iemand anders van de groep. De anderen zouden een brainstormsessie voorbereiden en een 3D schets maken van het park. Ik ben de rest van de dag bezig geweest met mijn taak. Door mijn enthousiasme heb ik per ongeluk het gehele samenwerkingscontract alleen gemaakt. Ik heb dit gemeld aan degene waarmee ik het samen zou doen en hij vond niet erg om vervolgens er zelf een te maken. Hieronder is te zien hoe het samenwerkingscontract er tot nu toe uit ziet. Ik moet nog feedback vragen aan de coaches die hiermee te maken hebben zodat ik een kloppend contract heb.

04-03-2019

Vandaag kwamen we bij elkaar om het concept te bespreken. We hadden het over hoe het vorm zou geven en hebben vervolgens kleine aanpassingen gemaakt. Het idee was dat nep bloemen muziek afspelen en licht geven op het moment dat je langs loopt. Dit idee hebben we veranderd. We willen ervoor zorgen dat het pad waar het meest op gelopen word, veranderd wordt naar een soort piano. Als je op een toets staat word de aanliggende bloempot verlicht en speelt er een toon af, afhankelijk op welke tegel je staat.

Dit idee moeten we natuurlijk nog verder uitwerken dmv schetsen. Vervolgens hebben we de rest van de dag gebruikt om ons voor te bereiden op de presentatie die we de volgende project dag moeten geven. Ik heb hierbij de vorige presentatie erbij gepakt en enige dia’s toegevoegd die ervoor zorgen dat hij aan de eisen voldoet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *