Retrospective

Deze sprint begon best ongeorganiseerd. In het begin wisten mijn teamgenoten en ik niet echt wat van ons verwacht werd en hoe we dingen voor elkaar moesten krijgen. Hierdoor hebben wij de eerste paar lessen niet optimaal kunnen werken. Pas na een paar projectdagen werd het duidelijk wat er van ons verwacht werd in deze sprint. Toen dit bekend werd gingen we er ook meteen aan werken.

Omdat het eigenlijk wel mee viel wat er van ons verwacht werd, kwamen we gelukkig niet in tijdsnood. Als we meer moesten doen had ik wellicht de eerste sprint niet kunnen afronden. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik de volgende sprint vanaf het begin zo veel mogelijk probeer te doen. Ik heb al een planning gemaakt waarvan ik denk dat het goed mogelijk is om het voor elkaar te krijgen.

Hopelijk gaat de volgende keer wat makkelijker en kan ik het werk verspreiden over meerdere dagen.

Een week na de oplever dag hadden we de retrospectie met onze coach. Hij vond dat ik niet genoeg documentatie had laten zien. Nadat ik uitgelegd had waar het te vinden was, nam hij zijn woorden terug. Hij wilde wel dat ik het beter liet zien zodat het niet lijkt alsof ik er niks op heb staan. Het volgende punt waar ik me verder op kon verbeteren was de planning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *