Sprint 1

Project: Opdrachtgever leren kennen

19-11-2018

De eerste dag van de nieuwe periode. De sprint begon met een Kick-off waarin verteld werd wat de nieuwe opdracht was. Daarnaast werd er extra informatie gegeven over studiepunten etc.

Na de Kick-off heb ik mijn kapster een berichtje gestuurd met de vraag of ik een reserveringssysteem voor haar kan maken. Ze is een zzp’er en gebruikt al een reserveringssysteem. Mijn doel is om mijn systeem even uitgebreid te maken of zelfs beter dan die ze al heeft.

21-11-2018

Na een korte interview met mijn kapster ben ik deze dag begonnen met het leren van php op gebied van code en niet zo zeer op servers en dergelijken. Ik hoop dat de php-lessen ervoor zullen zorgen dat ik hier genoeg kennis van krijg. Vervolgens heb ik mij een klein beetje verdiept in de servers, maar dit werd vrij snel al weer te moeilijk.

26-11-2018

Na de Daily-stand up ben ik begonnen met het maken van een wire-frame via paint. Ik heb hierbij gelet op de noodzakelijke aspecten die naar voren moeten komen zoals de reservering en de optie om in te loggen. Hieronder is te zien hoe hij uit is gekomen.

Dit is niet hoe de pagina er definitief uit gaat zien. Ik moet namelijk nog eerst feedback vragen aan mijn opdrachtgever. Als zij het goed vind zal ik het verder uitbreiden en tot werkelijkheid brengen.

28-12-2018

Vandaag heb ik mij meer verdiept op het gebied van php. Deze programmeertaal is nieuw voor me en wil er dus zo veel mogelijk over weten zodat mijn reserveringssysteem zo uitgebreid mogelijk is.

Daarnaast ben ik ook begonnen met de debriefing. Hierin heb ik vragen kunnen beantwoorden over de organisatie waarvoor ik dit systeem maak.

3-12-2018

Na de php-lessen in de ochtend ben ik nog een beetje verder gegaan met het programmeren en heb een poging gedaan om alvast te beginnen met het reserveringssysteem. Jammer genoeg zonder succes. Toen ik erachter kwam dat ik toch te weinig kennis heb ben ik verder gegaan met de debriefing en ook afgemaakt.

Klik hier om de pdf te zien

Af en toe heb ik contact opgenomen met mijn opdrachtgever om te vragen hoe het met sommige dingen precies zit en wat diegene wil.

5-12-2018

Dit was de laatste project dag van de eerste sprint. Ik heb alles op deze dag nagekeken om er zeker van te zijn dat alles compleet is. Nadat ik dit gedaan heb, heb ik een powerpoint gemaakt om mijn presentatie, die ik later op de dag moest geven, te ondersteunen.

Nando’s Cooperations

Hierboven zie je de link naar de powerpoint die ik heb gemaakt.

Na de presentatie kreeg ik een positieve beoordeling en verdiepte ik mij in de volgende stappen van het project.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *