Retrospective

Doordat wij eerder hadden samengewerkt begonnen we dit keer nog een stuk beter dan de vorige keer. We begonnen met een goede brainstorm waardoor we precies wisten wat we wilden doen en of dit haalbaar was. Vervolgens gingen we meteen mensen interviewen. Aan het eind van de dag was het idee duidelijk.

De volgende dag maakten we vrij snel een schets en omdat we meer wilden leren van 3D ontwerpen, zijn we begonnen met ons verdiepen in Fusion 360. Dit duurde een tijdje maar uiteindelijk weet ik hoe ik er mee om moet gaan en kan het erg helpen in eventuele volgende projecten.

De dag erna besteedden we de halve dag aan het verder verdiepen in Fusion 360. Hierna besloten we aan het 3D ontwerp te werken. We gaven ons zelf soort van huiswerk; we moesten voor de volgende project dag het ontwerp af hebben. Dit lukte mij  jammer genoeg niet. Hierdoor moest ik een deel van de volgende les besteden aan het ontwerp. Gelukkig kon ik het 3D ontwerp afmaken in deze les waardoor wij de volgende les het hout konden uitsnijden.

De een na laatste project dag hebben wij het hout uitgesneden en de maquette in elkaar gezet. Vervolgens hebben wij het meteen getest waardoor wij goed voorbereid waren op de presentatie dag.

Op de project dag hebben we de ochtend gebruikt om eventuele kleine dingetjes te optimaliseren. Door de goede voorbereiding kwamen wij niet in tijdsnood waardoor we ons rustig konden voorbereiden op de presentatie. De presentatie verliep goed en de mede studenten waren er erg enthousiast over.

Bij het gesprek met de coach moesten we invullen wat er goed en fout ging en wat er beter kan. Ik kon een heel lijstje maken bij de goede dingen. Maar ik betrapte mezelf erop dat het vrij lastig was om dingen te bedenken die fout gingen. We hadden een ijzersterke samenwerking en alles verliep vrij soepel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *