Project: Smart-object voor de kroeg

24-09-2018

Vandaag was het startschot van het nieuwe project. De opdracht luid als volgt. ‘Maak een smart-object voor een kroeg, kledingwinkel of een sportclub.’ We begonnen met een uitgebreide brainstorm. Eerst schreven we objecten op, vervolgens interacties, daarna voegden we de ideeën samen die bij elkaar passen. Uiteindelijk zochten we een oplossing bij elk punt die we eerder bedacht hadden. Dit deden we bij de drie verschillende locaties.

Na de brainstorm maakten we een assenstelsel. Rechts boven stonden de ideeën met die het meest haalbaar waren en met de meeste impact, links onder stonden de ideeën met de minste impact en die het minst haalbaar waren.

Na het brainstormen gingen we een interview voorbereiden die we dezelfde dag zouden geven. Ons beste idee ging over de kroeg. Na het voorbereiden voor de interview gingen we de stad in om een geschikte kroeg te vinden. We kwamen terecht in de Witte de Withstraat. De kroeg waar we binnenkwamen heet Proeflokaal Reijngoud.

De locatie van de bar

We vroegen aan de bartender of wij hem een paar vragen konden stellen en of hij zijn ervaringen met ons wilde delen. Hij vond het niet erg en wilde ons graag helpen. Na ongeveer tien minuten hem te hebben geïnterviewd waren we klaar. Zijn opmerkingen hebben we opgeschreven en bewaart.

Opmerkingen van de barman die we hebben geïnterviewd

26-09-2018

Naar aanleiding van de vorige CLE les hebben we een idee bedacht om te kijken hoe druk het is in een restaurant. In het begin ging het een beetje stroef, omdat we dachten dat we moesten wachten op onze begeleider. Na een tijdje gingen we aan het werk. Vervolgens maakten we een takenverdeling en begon ik met het schetsen van het idee en de prototype die we zouden maken. De anderen gingen aan de slag met de ‘One pager’ en het programmeren.

Dit is de schets die ik had gemaakt

Toen ik klaar was met het schetsen. Besloot ik me meer te verdiepen in Fusion 360 (Een programma om een 3D schets te maken). Hier was ik de rest van de dag mee bezig. Ik leerde het mezelf aan door video’s te kijken en tutorials op te zoeken.

01-10-2018

Aan het begin van de dag ging een teamgenoot en ik samen weer verder aan het leren omgaan met Fusion 360. Halverwege de dag besloten we om onze schets te maken in het 3D programma. Dit deden we voor de rest van de dag. Terwijl wij bezig waren hebben de andere twee teamgenoten het programma af gemaakt. Deze kan op een paar gebieden uitgebreid worden, maar het begin is er. Aan het eind van de dag hadden we afgesproken om de schets af te hebben in de eerst volgende CLE les. (03-10-2018)

03-10-2018

De eerst volgende CLE was aangebroken, maar helaas heb ik het ontwerp niet af kunnen hebben voor de dag begon. Wegens te weinig kennis en oefening is het niet gelukt. De dag begon met een Daily-Stand up. Samen met onze begeleider. We hebben uitgelegd hoe wij ons idee tot werkelijkheid willen brengen en wat de takenverdeling is. Na de Daily-Stand up gingen we meteen weer aan de slag. Ik ging samen met een teamgenoot aan het ontwerp zitten, terwijl de andere twee de code gingen optimaliseren.

Foto’s van het werken aan het ontwerp

Wij hebben de hele dag aan het ontwerp gezeten en gelukkig ook vooruitgang geboekt. We hadden afgesproken dat ik de maquette ging maken en mijn andere teamgenoot de meubels die erin staan zoals de bar, tafels enzovoort. Aan het eind van de dag is het mijn teamgenoot niet gelukt om zijn deel af te krijgen. We besloten dat ik dat deel zou overnemen en dat hij zich alleen bezig hoefde te houden met de kleine dingen zoals de flesjes en mensen. Toen ik thuis aankwam heb ik zijn deel afgemaakt.

Verschillende aanzichten van het 3D ontwerp

We hebben afgesproken met elkaar dat wij het ontwerp op 08-10-2018 gaan uitsnijden en vervolgens in elkaar zetten.

08-10-2018

Naar aandleiding van de vorige project dag hebben we ons ontwerp uit hout gesneden en in elkaar gezet. Het snijden ging niet zo soepel als we dachten. Toen wij het ontwerp lieten lasersnijden, bleek dat de afmetingen van de zijden niet in proportie waren met de meubels, zoals de tafels en de bar. Hierdoor moesten we de meubels opnieuw uitsnijden.

  

Het proces van het lasersnijden

Na het uitsnijden schoven we het ontwerp in elkaar met lijm en begonnen we de hardware te monteren. We hebben dit gedaan met hotglue zodat het ook weer makkelijk eraf te halen is van het hout.

Een boven aanzicht van de maquette

Vervolgens gingen wij het ontwerp testen. Het werkte precies hoe het zou moeten werken. We waren klaar en dus ook goed voorbereid op de presentatie die we moeten geven.

10-10-2018

De dag van het presenteren is aangekomen. Wij zijn er samen uitgekomen dat ik het project ga presenteren voor de hele jaarlaag. om 12:00 moest ik presenteren. Daarvoor hebben we alles alvast klaargezet en de bierflesjes met de barmannen vast gelijmd aan het hout. Hierna hebben we het nog even getest en ervoor gezorgd dat alles zo soepel mogelijk zou verlopen.

       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *