Specialisatie

Nieuwsgierig

De informatie die in deze block te zien is, is voornamelijk gebasseerd op CLE 2 reserveringssysteem.

Als specialisatie heb ik gekozen voor webdesign. Ik heb deze specialisatie gekozen, omdat ik er enthausiast over ben om mooie websites te maken die goed werken. Tijdens de opdracht van CLE 2, om een reserveringssysteem te maken, werdt er ook verwacht dat we er een werkende website bij zouden maken. Om dit te realiseren heb ik behoorlijk veel gebruik gemaakt van het internet om bepaalde stukken code op te zoeken en uitgelegd te krijgen. Deze informatie kreeg ik op websites zoals:
https://www.w3schools.com/
https://developer.mozilla.org/nl/
https://www.tutorialspoint.com/index.html
https://stackoverflow.com/
https://php.net/
En natuurlijk veel hulp van docenten en studenten.

De benodigde informatie die ik moest opzoeken ging bijvoorbeeld over het maken van formulieren en voornamelijk over CSS en PHP.
Door veel tutorials op te zoeken kom je achter dat mensen heel creatief zijn en telkens weer op een nieuw idee komen om hun website er mooier uit te laten zien of beter te laten werken. Ik ben zelf niet zo ervaren maar door dit te proberen leer je steeds betere websites neer te zetten en zo een mooier product te maken.

Brede oriëntatie

Zoals ik in het vorige deel beschreven heb, heb ik gebruik gemaakt van verschillende websites en voornamelijk hulp van docenten en studenten. Ik heb naast de opdracht van CLE 2, bewust een baan genomen als webdeveloper. Mijn opdrachtgever wist dat ik niet zo ervaren was en heeft me toch aangenomen, omdat hij weet dat ik aan het leren ben. Door een baan te nemen ben ik mij een stuk meer gaan verdiepen in dit onderwerp en heb ik in een korte tijd veel kunnen leren. Ik heb door dit te doen geproefd hoe het zou zijn om hier werk mee te hebben als webdeveloper. Mijn ervaring zegt dat dit leuk werk is, maar voor even. Ik merk dat ik vrij snel klaar ben met het werken aan websites en denk dat ik toch gevarieerder werk wil doen binnen mijn vakgebied.
Na CLE 4 ben ik erachter gekomen dat games maken toch iets meer voor mij is. Ik heb hier wederom niet veel ervaring mee, maar ik voel me hier wel meer thuis. Dit komt omdat ik vaak geintresseerd ben in de gedachtengang van de gamedevelopers en in de opdracht van CLE 4 mijn best heb gedaan om een mooi product neer te zetten.
Ik heb eerder met GameMaker gewerkt en hierdoor op een andere manier games proberen te maken. Dit heb ik geprobeerd aan de hand van tutorials en al gemaakte games waar ik mijn inspiratie vandaan haalde. Dit was niet meteen een succes, maar ik merkte wel dat hier potentie in zat.
Bekende voorbeelden van games waarvan ik vind dat ze goed in elkaar zitten zijn. Deze zijn ook in gamemaker gemaakt:
Undertale
Nidhogg

Eindproduct

Het eindresultaat is een af product. Het product is bruikbaar, professioneel uitgewerkt. Je presenteert je product met mooie foto’s en een filmpje op de CMGT showcase-site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *