Specialisatie Block

Nieuwsgierig

Je kunt uitleggen waarom je juist deze specialisatie gekozen hebt. Je kunt aantonen hoe je voor deze specialisatie up-to-date blijft wat betreft de nieuwste ontwikkelingen.

 

Programmeren met Front end frameworks

Ik heb gekozen voor programmeren met Front end frameworks omdat ik altijd geïnspireerd raak door de verschillende nieuwe technieken die toegepast worden in de front end frameworks. Daarnaast ben ik altijd opzoek naar nieuwe frameworks om te gebruiken voor een nog moderne look voor websites die ik maak. Voorbeelden waarvan ik geïnspireerd raak zijn te vinden op de volgende websites:

Medium

Awwwards

Product Hunt

Daarnaast volg ik veel nieuws over websites ontwikkelingen via diverse technologie websites met o.a. Reddit, Youtube en diverse podcasts om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Brede oriëntatie

Je hebt minimaal 4 frameworks / platformen onderzocht. In minimaal 2 frameworks / platformen heb je een prototype gemaakt.

 

Ik heb gekozen voor front end frameworks die te maken hebben met het design/styling(CSS) van de website. Voor mijn onderzoek naar de verschillende frameworks heb ik naar veel frameworks gekeken en de volgende vier uitgekozen die er naar mijn mening erg uitspringen.

Bootstrap:

Bootstrap is één van de bekendste front end frameworks op het moment en word ook heel veel gebruikt door bedrijven, professionals en allerlei verschillende developers. Grote bedrijven als Twitter, Ticketmaster en Spotify hebben hier gebruik van gemaakt.

Bootstrap staat vooral bekend omdat het super makkelijk en goed werkt voor het maken van een goede responsive websites voor zowel de computer, tablet en smartphone. Daarnaast zijn er heel veel user interface components beschikbaar voor Bootstrap die je heel gemakkelijk kan gebruiken.

Materialize:

Materialize is een framework wat iets minder bekend is dan Bootstrap alleen is het wel herkenbaar doordat het gebaseerd is op Google’s Material Design. Ik vind dit persoonlijk een erg aanspreekbaar framework, het ziet er erg modern en stijlvol uit. Doordat het een vrij modern framework is straalt het ook op website die er mee gemaakt worden een soort professionaliteit uit.

De grote voordelen van Materialize zijn dat het een mooi Google material design heeft, net als Bootstrap goed werkt op alle verschillende formaten apparaten, daarnaast is het heel makkelijk te gebruiken en super licht om te draaien in vergelijking met andere frameworks.

Bulma:

Bulma is een framework gebaseerd op flexbox grid systeem. Daarnaast is het net als andere frameworks hier genoemd erg gericht op responsive design van de website. Ook is Bulma erg modulair doordat je zelf kan kiezen wat je wilt importen aan het framework hierin is het heel erg flexibel.

Bulma staat bekend als simpel en modern en dat is het ook gewoon.

 

UIkit:

UIkit is vergelijkbaar met Bulma alleen is het meer lichtgewicht dan Bulma. UIkit blinkt uit in de animaties en effecten die ze bieden ook ziet er erg modern en strak uit. Net als andere frameworks is het responsive design in orde.

 

Uiteindelijk heb ik gekozen voor Bootstrap en Materialize om daarvoor een protype te gaan maken doormiddel van een website. Ik ben al enige tijd aan het nadenken om een website te maken voor mijn eigen bedrijf echter kwam het maken van de website er nog niet echt van. Daarom heb ik ervoor gekozen om dit in mijn specialisatie block te gaan maken.

Portfolio / showcase

Je hebt één prototype verder uitgewerkt tot een product waar je trots op bent Je hebt een tutorial blogpost geschreven om aan anderen uit te leggen hoe het framework dat jij onderzocht hebt werkt. Je product staat op de showcase-site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *