Dag 14 CLE3 – De Vijfwerelddelen – ‘App ontwikkelen en QR-codes testen’

Nadat ik een begin had gemaakt met pagina’s aanmaken in CodeAnywhere hadden we al een groot deel van de website gemaakt maandag. Hier gingen we vandaag weer mee verder. Eerst hebben ik via Trello de pagina’s aangemaakt en neergezet wat er precies op die pagina’s moet komen. Deze pagina’s konden wij uit onze schets halen die ik eerder samen met Dominique heb gemaakt. Ook heb ik in Trello gezet dat we een Github moeten aanmaken om hier een versie beheer van te maken.

Toen heb ik de taken onder ons verdeeld en heb ik overlegd met Yusuf en Dominique welke pagina’s hun konden gaan maken.

Dominique was al snel aan de slag met het maken van een volgende pagina om het lossen weer te kunnen verwerken en het kijken naar een timer om deze toe te voegen.

Yusuf snapte niet helemaal wat wij bedoelde met pagina’s dus hebben we dat hem even uitgelegd. Vervolgens vroeg ik later of het goed lukte met het aanmaken van pagina’s en vroeg ik of ik kon helpen. Hij zei dat hij ermee bezig was maar het schoot niet echt op. Dus toen bedacht ik van misschien kan jij de QR codes alvast uitprinten. Maar dat duurde ook enorm lang….

Ik had inmiddels de pagina gemaakt met een QR-scanner die QR-scanner had Dominqiue gemaakt waardoor ik deze makkelijk kon implementeren. Daarnaast heb ik toen Materialize CSS toegevoegd zodat het wat meer gestructureerd werd.

Het menu aan de zijkant om de camera te kiezen heb ik vervolgens in een hamburger menu gezet zodat dit niet in de weg staat als je het niet nodig hebt. Daarnaast is dit ook een voordeel voor op de mobiel. Ik heb ook de website gelijk responsive gemaakt voor op de mobiel. Hiermee is ook de camera die word weergeven van de mobiel gelijk responsive.

Nadat dit klaar was heb ik de Raspberry Pi aangesloten op de beamer via HDMI en heb ik vervolgens Raspian geinstalleerd, daarna heb ik een webcam aangesloten en via de browser getest of dit ook werkte met het inscannen van de QR-codes.

De QR codes had Yusuf nog steeds niet uitgeprint dus heb ik dat maar even snel gedaan. En ik vroeg of hij ze op wilde plakken maar dat was al teveel gevraagd. Toen heb ik de QR codes maar zelf op de kranen geplakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *