Dag 11 CLE3 – Sprint 2 De Vijfwerelddelen – ‘Retrospective en app ontwikkelen’

Terugblik

De afgelopen weken ben ik bezig geweest om nog de laatste aanpassingen aan onze maquette te doen en hier een goed verhaal bij het concept te vertellen zodat we dit goed konden presenteren aan onze medestudenten. Daarnaast ben ik bezig geweest met het maken van een planning, deze heeft Dominique vervolgens uitgeschreven. Hiermee heb ik de actie behaald om een duidelijke planning te maken.

Planning: Kan je planmatig naar je doel werken? ​Wat was daarin de aanpak van het team en wat was jouw rol? Ben je in staat goede user stories op te stellen?

Tijdens het maken van de onze maquette hadden wij vooraf geen planning gemaakt daardoor wisten we niet precies wat en wanneer we waarmee bezig moesten. Dit was niet erg omdat ik samen met Dominique de hele maquette heb gemaakt. Hierdoor hadden we niet echt een planning nodig omdat we goed met elkaar communiceren wat en wanneer iets moest gebeuren om uiteindelijk een goede maquette te krijgen. Met daarbij een goede concept presentatie. We hebben nu een planning gemaakt voor het maken van de app + werking met onze maquette, hierbij hebben we genoeg flexibiliteit ingebouwd. Ik heb samen met het team de planning besproken en Dominique heeft deze uitgeschreven en gedeeld voor het hele team.

Onze aanpak was wel planmatig omdat we van te voren onze maquette eerst uitgetekend hebben op papier hierdoor wisten we precies wat er moest gebeuren en hoe dit moest gebeuren. Voor het maken van de app heb we nu een duidelijke planning uitgewerkt. Deze heb ik hier onder even neergezet.

Ik ben in staat goede user stories te schrijven. Deze heb ik gedeeld met het team hierbij hebben we allen bij gedragen.

Afspraken nakomen: Houdt je je aan afspraken, ben je betrouwbaar? Kunnen teamleden op je bouwen in bijvoorbeeld aanwezigheid en inzet?

Ik ben heel betrouwbaar en eerlijk, ik kom altijd mijn afspraken na en ben altijd op tijd. Ik hou mensen in mijn team altijd op de hoogte wanneer ik ergens mee zit of mij iets niet lekker zit. Ik ben ook niet voor niets een Fries. Ik zeg graag waar het op staat. Teamleden kunnen mij vertrouwen en kunnen heel veel aan mij hebben, ik ben iemand die goed met mensen kan praten en kan helpen wanneer da nodig is. Ik heb mij goed ingezet tijdens het maken van het bouwen van de maquette, zo heb ik ook meegeholpen aan het maken van een goede en duidelijke planning.

Feedback geven: Voegen je uitspraken iets toe aan het groepsproces en de groepsdynamiek? Op welke wijze zeg je wat? heb je een mening over de uitvoering van het project? Heb je invloed op het proces?

Mijn uitspraken tijdens het proces voegen veel toe omdat ik mensen vaak aanwijzingen geef of iets duidelijk probeer te maken. Hierin krijg ik dan ook vaak weer feedback hoe dit beter kan. Ik laat mijn mening altijd gelden over bepaalde onderwerpen tijdens het project. Hierin geef ik aan wat ik goed of slecht vind gaan en waarom, daarnaast geef ik ook feedback hoe dit beter kan bijvoorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *